En Sıcak Konular

BDP'li Tuncel: Baykal kaseti kampanyamızın önemini gösterdi

23 Mayıs 2010 16:30 tsi
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi kadınlar, kadınlara şiddet uygulandığı gerekçesiyle protesto eylemi yaptı.

Tecavüz kültürüne karşı kampanya başlattıklarını belirten BDP Milletvekili Sebahat Tuncel, Siirt'te yaşananlar ile eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen kasetin bu kampanyanın ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini savundu.

Taksim Meydanı'nda toplanan yaklaşık 200 kişilik grup burada bir süre oturma eylemi yaptı. Kadına karşı şiddet uygulandığını savunan grup slogan ve dövizler eşliğinde İstiklal Caddesi'nde yürüdü. Galatasaray Meydanı'na kadar yürüyen gruba BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak ile milletvekili Sebahat Tuncel de destek verdi. Galatasaray Meydanı'nda da bir süre oturma eylemi yapan grup sloganlarla İran ve AK Parti'yi de protesto etti.

Grup adına yapılan konuşmalarda tecavüz kültürüne karşı toplumsal duyarlılık oluşturma amacıyla eylemler yapıldığı belirtildi. 'Demokratik özgür toplumu yaratalım, tecavüz kültürünü aşalım' kampanyası başlatıldığı kaydedildi.

Eylemde konuşan BDP Milletvekili Sebahat Tuncel, Baykal'a ait olduğu belirtilen görüntüleri hatırlatarak kadının mağdur edildiğini savundu. Tuncel, "İlk başta bu kampanyanın ismi de tartışılır oldu. Ama şu bir gerçek ki bu kampanya daha başlamadan Türkiye'de yaşananlar, Siirt'te yaşananlar, Baykal'ın kasetiyle açığa çıkanlar aslında bu meselenin ne kadar acil olduğunu gösterdi." dedi.

Erkek egemen sistemin kendini yaşatmaya devam ettiğini ileri süren Tuncel, "Kadınlar olarak biz şiddete karşı mücadelemizi daha yükseltmez durumundayız. Ayın 15'inde Hakkari'de başlattık. Kadına yönelik en çok şiddetin yaşandığı yer olduğu için oradan başlattık. Bu hafta da İstanbul da başlatıyoruz. Devlet ve erkek şiddetine karşı güçlü bir başlangıç yapmış oluyoruz." diye konuştu.

BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak da, ilginç ifadeler kullandı. Kışanak, "Münevver Karabulut'u katledenler ile İran'da gençleri asan zihniyet aynı zihniyettir." şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından grup slogan atarak dağıldı.

cha



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,539 µs