En Sıcak Konular

Referandumda 'evet' diyecekler

23 Mayıs 2010 14:17 tsi
Yörükler, referandumda 'evet' oyu kullanacak.

Antalya ve ilçelerinde yaşayan Solaklı Yörükleri anayasa değişikliği paketinin halk oyuna sunulmasında sandıkta tercihlerinin evet olacağını belirtti.

Toros Yörükleri Kültür ve Diyalog Derneği(TOYÖKÜD) Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, referandumda Solaklı Yörüklerinin evet oyu kullanacağını belirtti. Mücahit Gündoğdu, Yörüklerin, anayasa değişikliği paketinin halk oyuna sunulmasında evet oyunu A partisi veya B partisi istedi diye değil, gelecek nesillerin özgürce yaşaması için kullanacaklarını söyledi.

Avrupa Birliği(AB)'ne girmeye hazırlanan Türkiye'nin hali hazırda sivil bir anayasasının olmamasının seçilmişler adına büyük ayıp olduğunu vurgulayan Gündoğdu, hala 12 Eylül 1980 Anayasası'nın değiştirilmesine karşı çıkanları anlamakta zorlandığını kaydetti. Gündoğdu, "Hak ve özgürlüklerin politikası olmaz. Biz anayasa değişikliğine evet oyunu iktidar partisi istedi diye, muhalefet partileri istemedi diye basite indirgemiyoruz. Esas sorgulanması gereken, geçen 28 yıl içinde seçilmişlerin cuntanın demokrasiyi rafa kaldırarak yaptığı anayasadan rahatsız olmamalarıdır. Seçilmişler, askeri darbesi sonrası yapılan bir anayasayı değiştiremeyeceklerse seçim yapmanın bir anlamı yok. Yörükler olarak partiler üstüyüz. Biz Yörükler göçebe yaşadığımız için özgürlümüze düşkünüz. Bir cunta anayasası 28 yıldır değiştirilmemişse ne zaman değiştirilecek. Sivil bir anayasa için evet diyoruz." diye konuştu. Gündoğdu, kurdukları özgürlük platformu çerçevesinde bir hukukçu olarak köy köy, yayla yayla, oba oba ve ev ev dolaşarak 12 Eylül tarihine kadar anayasa paketine niçin evet demeleri gerektiğini Solaklı Yörüklerine anlatacağını kaydetti.

Solaklı Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Gürler, Yörüklerin yıllardır yaşadığı sıkıntıları çocuklarının yaşamaması için acil sivil bir anayasaya ihtiyacın bulunduğunu söyledi.

Ahmet Yiğit isimli Solaklı Yörükleri ise seçilmişlerin TBMM'de gücünü göstermesi için referandumda oyunun evet olacağını belirtti.

62 yıldır Torosların eteğinde geçimini küçükbaş hayvan yetiştirerek sağladığını belirten Solaklı Yörüklerinden Ramazan Gündoğdu, torunlarının geleceği için referandumda anayasa değişikliği paketine evet oyu kullanacağını kaydetti.

cihan

 




Bu haber 826 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,064 µs