En Sıcak Konular

Kabine'nin dedelerinin gözbebekleri

23 Mayıs 2010 14:09 tsi
Herkes onlara “Sayın Başbakan” veya “Sayın Bakan” diye hitap ediyor ama siyasetçilerin bu ciddi yüzlerin koltuklarını sallayan, güldüren ve “Hayır” diyemedikleri insanlar da var:

Siyasetin ciddiyetini sürekli üzerlerinde taşıyorlar. Bazen gerçekten de, “Siyasetçinin parası pul, karısı dul olur” lafını doğrular gibi yaşıyorlar. Ama siyasetçilerin çocukları baba keyfi pek yaşayamasa da bu ciddi yüzlerin koltuklarını sallayan, güldüren ve “Hayır” diyemedikleri insanlar da var: Torunlar...

Devlet Bakanı Cemil Çiçek ve “Genç dede” Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’yı işte bu nedenle hiç böyle görmediniz.

Bakan Yıldırım’ın da Bahar’ı var

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Bakan Yazıcı’nın iki benzerliği var. Çünkü onun kız torunun adı Sena Bahar ve o da İstanbul’da yaşıyor. Kabinenin genç dedelerinden Ulaştırma Bakanı Yıldırım, bu nedenle 3G açılışında bile fırsatı kaçırmayıp, Bahar Sena ile görüntülü olarak konuşuyor. İstanbul ziyaretlerinde de resmi temasları bitirir bitirmez soluğu çok sevdiği torunun yanında alıyor. Zaman zaman da Sena dedesinin hasretine dayanamayınca havaalanına gidip onu karşılıyor. Sena Bahar ileride dedesinin ince espri yeteneğini alır mı bilinmez ama ona epeyce benzediği kesin.

İstanbul’da Azra vakti

Dedesi gibi inatçı olsa gerek ismini sadece “Azra” olarak söylemek yetmiyor, illa ki ilk ismi Sena’yı da istiyor. Kabinenin sert görünen, sıcak ismi, “Genç dede” Devlet Bakanı Hayati Yazıcı Bakan Çiçek’ten biraz daha şanssız. Çünkü çok sevdiği kız torunu Sena Azra, İstanbul’da yaşıyor. Kızı Esra Yazıcı Çekerler’den olan torunu, bu nedenle Yazıcı’nın eşi Selma Yazıcı’yla biraz daha fazla vakit geçirebiliyor.

Ama Bakan Yazıcı İstanbul programlarını bitirir bitirmez kravatı atıyor, soluğu çok sevdiği minik torununun yanında alıyor. Azra da dedesinin peşinden hiç ayrılmayınca ortaya böyle içten gülen fotoğraflar çıkıyor.

Çiçek’in Rana’sı

Devlet Bakanı Cemil Çiçek, kabinenin en deneyimli isimlerinden. Kimi zaman sert siyasi kavgalara girmekten çekinmeyen Çiçek’in yüzünü gerçek anlamıyla güldüren tek kişi var: 4 yaşındaki torunu Rana. Oğlu Çağrı ve gelini Seda’nın minik kızları Rana, ismi gibi güzel. Cemil Bey bulduğu her fırsatta aynı sokakta oturduğu oğlunu veya gelinini değil ama Rana’ya görmek için küçük bir kaçamak yapıyor. Zaman zaman da üzerinden siyasetçi kimliğini atıp, Rana’yı yanına alıp lunaparka gidiyorlar. Rana dedesinin iş yoğunluğu nedeniyle onu her zaman makamında ziyaret edemiyor. Ancak dedesini çok özlediği bir gün, bu kural mecburi olarak bozulmuş. Rana da makamda hasret giderip evin yolunu tutmuş. Cemil Çiçek’in 8 aylık Ayşe isimli minik bir torunu daha var. Çiçek, henüz bebek olduğu için Ayşe’yle o kadar vakit geçiremiyor.

Arınç’ın 2 gözbebeği

Kabinenin diğer deneyimli siyasetçisi Bülent Arınç ve eşi Münevver Arınç’ın gözbebekleri ise iki oğlan. Kızı Ayşenur Yeter ile eşi Ekrem Yeter’in iki çocuğu var. Biri henüz bebek olan Etka Şamil, diğeri ise 7 yaşındaki Mehmet Akif Yeter. 7 yaşındaki Mehmet Akif’in isminin nereden geldiğini söylemeye gerek yok galiba... Minik Mehmet Akif, en son 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda dedesini yalnız bırakmadı. Yurt dışından gelen çok sayıda çocukla birlikte fotoğraf çektiren Bakan Arınç, az da olsa küçük Mehmet Akif’le de vakit geçirme fırsatını da yakaladı.

Başbakan 3 torun hedefini tutturdu

Başbakan Erdoğan’ın 2 erkek, bir kız torunu var. Yeni evlilere “3 çocuk” önerisi eleştiri konusu olan Başbakan Erdoğan şimdilik 3 torun hedefini tutturdu. Torunlarının ismi Ahmet Akif, Ömer Tayyip ve Emine. Başbakan Erdoğan’ın küçük oğul Necmettin Bilal Erdoğan ile gelini Reyyan Erdoğan’ın bir, kızı Esra Erdoğan Albayrak ve damadı Berat Albayrak çitfinin ise iki çocukları var.

Gül’ün tek torunu kız

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Hanımın ilk torunları geçtiğimiz günlerde dünyaya geldi. Gül çiftinin ilk ve tek torunları kız.

Vatan-Pazar



Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    13,481 µs