En Sıcak Konular

Erdoğan, madencilerle sohbet edip çay içti

23 Mayıs 2010 11:40 tsi
Zonguldak'ın Kilimli Beldesi Karadon Mahallesi'nde, Camialtı Çayocağı İşletmecisi Hayri Saruhan (52), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sözlü saldırıda bulunan provokatörleri şiddetle kınadığını söyledi. Çevresinde, Çaycı Hayri olarak bilinen Saruhan, ay

Başbakan Erdoğan'ın, yoğun programını bırakıp grizu patlamasının yaşandığı Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi Gelik Ocağı önünde bekleyen acılı aileleri ziyaret ettiğini hatırlatan Saruhan, bu ziyaret sırasında Zonguldak dışından biri olan Alp Kağan Polatkan tarafından ağza alınmayacak küfürlere maruz kalmasını içine sindiremediğini belirtti.

Saruhan, Başbakan'ın bu olaydan sonra moralinin bozulduğunu; ancak dönüş yolunda uğradığı Karadon Camisi Çayevine uğrayıp 40 dakika sohbet ettikten sonra neşesinin yerine geldiğini anlattı. Başbakan'ın içtiği çay bardağını ömrünün sonuna kadar saklayacağını ifade eden Saruhan, Başbakan'ın enerjisine, liderliğine, içtenliğine ve insani yönünün kendisini çok etkilediğini ifade etti. Saruhan, şunları söyledi:

"Yoldan geçerken çay evimize uğradı, misafirim oldu. Bu beni çok şereflendirdi. Çay içmeden önce 'Beğenmezsem oturmam' diye espri yaptı. Çayı içtikten sonra da teşekkür etti. Burada madenci arkadaşlarla bol bol sohbet etti ve Gelik'te yaşanan çirkin olayı unutarak tekrar neşelendiğini gördüm. Keyfi yerine geldi. Kendisini çok seviyoruz. Sohbet çok samimi bir ortamda geçti, o bizden biz de ondan büyük keyif aldık."

Sohbet sırasında Başbakan'a işe gitmeden maaş alanlar ve bozuk yollardan dert yanıldığını ifade eden Saruhan, kendisinin de yerel yöneticilerin yakasına yapışmalarını, işin peşini bırakmamalarını istediğini aktardı.

Saruhan, televizyonlardan öğrendiği sözlü saldırının kendisini çok üzdüğünü, bu çirkinliği Zonguldaklıların yapmayacağını da sözlerine ekleyerek, "Bu çirkinliği yapanları kınıyorum." dedi.

Bu arada, Başbakanla konuşan özel maden ocağı işçisi Mehmet Dursun, kendi patronunun da grizu kurbanı olduğunu aktararak, "Başbakanla samimi bir şekilde konuştuk. Çok güzel bir sohbet oldu. Başbakan'a bu bölgedeki yaşananları anlattım, madenciliği anlattım. Ayrıca, Başbakan'a laf atanları da kınıyorum." diye konuştu.

ERDOĞAN'DAN MADENCİLERLE 40 DAKİKA

Basına kapalı gerçekleşen ve 40 dakika süren sohbetin amatör kameraman tarafından kaydedildiği ortaya çıktı. Cihan'ın edindiği görüntülerde, Başbakan, Camialtı Çayocağı'nda madencilerle ve vatandaşlarla keyifli bir sohbet yapıyor. Sohbet sırasında herkes Başbakan Erdoğan'ın yanına yaklaşarak hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Bu arada, bir çocuğun birkaç kez Başbakan'a seslendiği, Erdoğan'ın ise kalabalıktan çocuğun sesini duymaması üzerine korumaları çocuğa sesini yükselterek konuşması taktiğini veriyor. Çocuk sonunda sesini duyuruyor, Erdoğan da çocuğu bağrına basıyor."

Ayrıca, bir fırıncı da Başbakan Erdoğan'a Trabzon ekmeği hediye ediyor. Başbakan Erdoğan'ın madenci kentini ziyaretinden geriye hoş sohbet kalıyor.

cihan



Bu haber 774 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,735 µs