liste açıklaması | " /> liste açıklaması | "/>

En Sıcak Konular

Gürsel Tekin'den liste açıklaması

23 Mayıs 2010 10:30 tsi
Gürsel Tekin'den liste açıklaması Kılıçdaroğlu'nu erken saatlerde evinde ziyaret eden İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin çıkışta gazetecilere bir açıklama yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu genel başkan seçilmesinin ardından gittiği CHP Genel Merkezi'nde gece geç saatlere kadar liste üzerinde çalıştı. Kılıçdaroğlu çalışmalarına evinde de devam etti. Kılıçdaroğlu'nu erken saatlerde evinde ziyaret eden İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin çıkışta gazetecilere bir açıklama yaptı.

Tekin şöyle konuştu:

Bizim maksadımız Sayın Genel Başkanın rahat çalışabileceği bir listedir. Ona bıraktık.

2. bir liste söz konusu değil. Revize edilip edilmeyeceğini Sayın Genel Başkan belirleyecek. Onun listesi hepimizin kabulüdür.

Bizim temel amacımız, Sayın Genel Başkanımızın rahat çalışacağı yenilikçi bir kadro oluşturmasıdır.

Sadece taleplerimiz var, değişim ve yeni bir liste diye. Daha bir yıl önce bunu dillendirdik.

TEKİN-SAV ÇEKİŞMESİ İDDİASI

CHP Parti Meclisi (PM) için bugün yapılacak seçimler öncesinde Genel Sekreter Önder Sav ile İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin arasında anlaşmazlıklar yaşanırken bugün iki ayrı listenin çıkabileceği iddia edilmişti. Bazı akademisyen ve gazetecilerin de PM’ye girmesi bekleniyor.

CHP kurultayında bugün 80 kişilik PM listesi için seçim yapılacak. CHP’nin yeni Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Sekreter Önder Sav, liste için dün gece boyunca çalışmalarını sürdürdü. Genel sekreteri etkisizleştiren tüzük değişikliklerinin yürürlüğe konulması bir kez daha ertelenirken Önder Sav’ın “güçlü genel sekreter” olarak görevine devam etmesi bekleniyor. Önder Sav’ın en yakınındaki isimlerinden Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay’ın da genel başkan yardımcısı olarak MYK’ye gireceği belirtiliyor. CHP kulislerinde dün gece İstanbul İl Başkanı Tekin ile Önder Sav arasında liste konusunda ciddi anlaşmazlıklar yaşandığı konuşuldu. Tekin’in aralarında Trakya illerinin de bulunduğu bazı örgütlerle ayrı bir PM listesi çıkarabileceği söylentileri yaygınlaştı. Sav’ın hazırladığı listede Ali Topuz, Birgen Keleş, Şinasi Öktem, Necla Arat’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda milletvekilinin olduğu öğrenildi. Bu listenin “değişim beklentisini karşılamayacağı” görüşünde olan Gürsel Tekin’in ayrı bir liste çıkarmaya hazırlandığı ifade edildi. Tekin’in 30’a yakın il başkanıyla görüşmeler yaptığı öğrenildi.

TBMM’de yaptığı konuşması internette tıklanma rekoru kıran Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin ise grup başkanvekili olacağı bildiriliyor.

Bu arada CHP’nin yeni vitrininde akademik çevreden ve gazetecilerden de isimlerin yer alacağı belirtiliyor.

hurriyet



Bu haber 757 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,846 µs