En Sıcak Konular

Çin'de çifte kaza: 42 ölü

23 Mayıs 2010 09:40 tsi
Çin'de bir yolcu treninin heyelan nedeniyle raydan çıkması sonucu 10 kişi ölürken, ikisi ağır olmak üzere en az 55 kişinin yaralandığı bildirildi.

Resmi Xinhua ajansına göre, Şanghay şehrinden Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nin turizm şehri olan Guilin'e gitmekte olan yolcu treni, Jiangxi eyaletinin dağlık Dongxiang kasabasında raydan çıktı. Kazaya ülkenin güneyinde etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı heyelanın neden olduğu ifade edildi. Sabah saatlerinde oluşan kazanın bulunduğu yere ulaşan itfaiye ve ilk yardım ekiplerinin, tren enkazında sıkışan 53 kişiyi çıkardığı kaydedilirken, kazadan 280 kişinin kurtulduğu açıklandı. 17 vagonu olan K859 sefer sayılı trenin lokomotifinin de dahil olduğu 8 vagonun devrildiği ifade edildi. Polis, her bir vagonun 118 yolcu oturma kapasitesine sahip olduğunu söylerken, trende kaç yolunun olduğunun net olarak bilinemediği dile getirildi. Kaza nedeniyle Şanghay- Kunming tren yolu hattının kapatıldığı kaydedildi. Yetkililer, kurtarma çalışmalarının halen devam ettiğini, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini bildirdi.

Ülkenin güneyinde etkili olan yağışlardan dolayı 1.46 milyon kişinin etkilendiği, 44 bin 600 kişinin güvenli yerlere tahliye edildiği açıklandı. Yağışların devam edeceği belirtilirken, sel ve heyelanlara karşı dikkatli olunması istendi.


KAMYON TIRLA ÇARPIŞTI: 32 ÖLÜ

Öte yandan ülkenin kuzeydoğusundaki Liaoning eyaletindeki bir otoyolda, yolcu otobüsüyle kamyonun çarpışması sonucu 32 kişinin öldüğü bildirildi.

Xinhua'ya göre, sabah oluşan kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiği kaydedilirken, olayla ilgili detaylı bilgi verilmedi.

cihan



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,861 µs