En Sıcak Konular

Önder Sav'a o soruyu sordu

23 Mayıs 2010 09:35 tsi
Önder Sav'a o soruyu sordu 
M.Ali Birand, Önder Sav'a ne zaman saf değiştirdiğini Deniz Baykal'ı bırakıp Kılıçdaroğlu'na destek verdiği kopma anını sordu. İşte Önder Sav'ın cevabı...

Önder Sav: Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Pazartesi günü adaylığını açıklamasından sonra bir şeyler değişti. Hem örgütler bu mesajı aldı hem gruptaki milletvekilleri bu mesajı aldı. Ve etap etap il başkanları toplantısında da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP genel başkanlığına aday olması bir nevi ittifaka yakın bir şekilde belirginleşmiş oldu.

- Bu mu sizin fikrinizi değiştirdi? Çünkü burada sizin söylediğiniz en önemli bir söz var, 'duygularımla mantığım arasında gittim geldim' dediniz. Böylesine bir önünde durulamayacak gibi bir kasırga bir tsunami geliyordu da artık bunda durulmaz dediniz..

Önder Sav: Benim tabi o zaman çok kahin olmam gerekir. Ben kahin değilim; ama olayları iyi süzdüğünü sanan bir siyasetçiyim. Tahlillerimi iyi yaptığımı düşünürüm. CHP ailesinin bu belirsizlikten çok şikayetçi olmaya başladığını gözledim. Tabi ben örgütleriyle her gün telefonla da olsa bir arada olan bir genel sekreterim. Bu örgütlerimizin sancılarını, üzüntülerini, çözüm önerilerini aldım. Hepsini bir araya getirdiğimiz zaman CHP'de sayın Baykal'ın dışında bir adayın çıkması zorunlululuğu gerekti.

- Ne zaman bu fikre vardınız? Ne zaman bu konuda 'evet bir başka aday gerekiyor' dediniz?

Önder Sav: Sayın Genel Başkanın istifasından sonra...

- Ertesi gün mü?

Önder Sav: Yok hayır! Ben de arayışlarımı sürdürdüm. Pazartesi açıklama oldu. Aşağı yukarı ben Cuma günü falan...

- Yani Kılıçdaroğlu adaylığını açıklamadan siz 'Evet Kılıçdaroğlu aday olmalı' dediniz öyle mi?

Önder Sav: Tabii. Bu öyle kendiliğinden olan bir olay değil. Siyasette hiçbir şey kendiliğinden olmaz. Sayın Kılıçdaroğlu'yla görüştük. Kendisinin aday olmasında bir zorunluluk olduğunu söyledim.

- Siz söylediniz öyle mi?

Önder Sav: Evet ifade ettim. Kendisi sürekli 'aday değilim' diyordu. Ama o da CHP'nin bir sıkışma noktasına geldiğini görüyordu, ben de görüyordum. Kaset olayının sıcaklığı içinde CHP'de herhangi bir siyaset adamının 'Ben adayım' diye ortaya çıkması camia tarafından ihanetle, tertipçilikle suçlanırdı. Komplonun bir parçası olarak suçlanırdı.

- Suçlandı da zaten...

Önder Sav: Kaldı ki, ondan sonra dahi Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığında buluştuğumuzda benzer şeyleri söyleyen bazı CHP yöneticileri de çıktı. Bunu siz de biliyorsunuz.

- Peki ne zaman siz 'Artık değişmeli' dediniz?

Önder Sav: İşte söylediğim tarihlerde

- Perşembe falan mı?

Önder Sav: Ama daha evvel kafamda bir arayış sürüyordu. Ama bunu Kemal Bey ve etrafımla da bölüşmedim. Merkez Yürütme Kurulu üyeleriyle de bölüşmedim. Zaten ben, Kemal Bey'i desteklerken bireysel desteğimi söyledim. Merkez Yönetim Kurulu'nun ittifakıyla söylemiş değilim. Merkez Yönetim Kurulu'nun önemli bir yöneticisiyim ama onlar adına söz söyleme hakkım yoktu. Ben kendi kişisel görüşümü söyledim. Bunu da Kemal Bey'in beni ziyaretinde açıkladım. Burada bir şeyi dikkatle çizmek lazım sayın Birand. Kemal Bey'in adaylığından sonra bazı değerlendirmeler yapıldı. Bu adaylığın bir mutabakat sonucu olmadığı; hatta hatta kutsal olmayan bir ittifak olduğu...

internethaber



Bu haber 841 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,546 µs