En Sıcak Konular

'Bir köylü bile anayasa hazırlıyor gönderiyor, sen de çalış'

22 Mayıs 2010 21:36 tsi
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, bir köylünün bile kendilerine Anayasa önerisi hazırlayıp gönderdiğini belirterek, muhalefet partilerine yönelik "Bak vatandaş çalışıyor, sen de çalış." dedi.

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'ne düzenlenen İnsan Hakları ve Demokrasi paneline katılan Kuzu, insan hakları konusunda problemin makro planda iyileştirmeler yapılarak mikro bazda da sorunları gidermeye çalışılması gerektiğini söyledi.

Türkiye'deki insan hakları sorunların terör yüzünden ağır çözüldüğünü ifade eden Kuzu, "Meclis'e bakın ana muhalefet partisi üç dört kez rapor yazmış. 'Gelin bunları beraber değerlendirelim.' diyorsun. Sahip çıkmıyor. Hatta bizim raporu bir kenara bırakalım. Sizin raporu 1978'de var. Onları getirelim o da yok. Vardı da taslaktı da falan. Bunları iktidar ve muhalefet, doğulusu batılısı beraber hareket edersek bir yere varılır. Bir taraftan olaylar devam edecek, bir taraftan siyasi partiler buna destek olmayacak. Hükümet de kendine göre bir yere kadar yapabiliyor. Bunlar netameli konular. Yani 40 bin insanın öldüğü, 30 yıldır devam eden bu tabloya hepimiz beraber son vermemiz gerekiyor, sırf Ak Parti'nin konusu, görevi değil ki bunlar." dedi.

Anayasa değişikliği sürecinde köylü bir vatanda bile Anaysa hazırlarken muhalefet partilerinin çalışmadığını ima eden Kuzu, "Eğer bu konunun değişmesini istiyorsan evet de. Bundan başka ne yapabilirim. İşte duyarlı bir vatandaş Trabzon'dan. Bize anayasayı yazmış. Diyor ki ''Acele yok, acele işe şeytan karışır.'' Köylü bir vatandaş Anayasa yapıp göndermiş, bak vatandaş çalışıyor, sen de çalış." ifadelerini kullandı.

Kendisine yapılan protestoyu değerlendiren Anayasa Komisyonu Başkanı, eylemin demokratik hak olduğunu ancak içeriğine itiraz ettiğini açıkladı. Kuzu, "Bu gençliğe genel bir itirazım var. Özellikle 80 sonrası gençlik fikir sahibi oluyorlar ama okumadan birikim olmadan bunu yapıyor. Öyle olunca da tabi oluşturduğu fikir doğru fikir olmuyor. Temeli olmuyor tepkisel oluyor sadece. Memleketin geleceği bakımından beni endişe sevk ediyor. Daha dolu ve bilgili gençlik istiyorum. Hoca olarak bundan üzüntü duyuyorum. Bu yanlış yaklaşım tek taraflı okumalar, 80 öncesi 5 bin gencin ölümüne sebep oldu. 18 yaşındaki çocuklar bunlar delikanlı ona üzülüyorum. Üniversite gençliğin karşımıza çıkıp çatır çatır farklı bir tezi savunması o bizi çok daha memnun eder." şeklinde konuştu.

Burhan Kuzu, panel sonrası dışarı çıkarken bir kez daha bir grup öğrenci tarafından protesto edildi. Öğrencileri PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İnan Özer, sakinleştirmeye çalıştı.

(CİHAN)



Bu haber 747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,696 µs