En Sıcak Konular

Sonunda itiraf ettiler: Irak'ın işgali hataydı

22 Mayıs 2010 15:27 tsi
Sonunda itiraf ettiler: Irak'ın işgali hataydı İngiltere'de muhalefetteki İşçi Partisi'nin yeni liderliği için adaylığını koyan Ed Miliband ve Ed Balls, Irak'ın 2003 yılında işgal edilmesini kınayarak, "İşçi Partisi'nin Irak savaşı nedeniyle İngiliz halkının güvenini kaybettiğini" söylediler.

6 Mayısta yapılan genel seçim sonucu 13 yıl aradan sonra muhalefet partisi olan İşçi Partisi'nin liderlik koltuğu henüz boş. Eski Başbakan Gordon Brown'dan boşalan İşçi Partisi genel başkanlığı görevini vekaleten Genel Başkan Yardımcısı Harriet Harman yürütüyor. Yeni lider için ise İşçi Partili milletvekilleri adaylıklarını açıklamayı sürdürüyor.

İşçi Partisi hükümetinin Eğitim Bakanı Ed Balls, bu hafta parti liderliği için aday olduğunu açıklarken, 2003 yılında ABD ile birlikte Irak'ı işgal eden ülkesinin bu işgalden dolayı ağır bir bedel ödediğini ve Irak'ı işgal kararının hata olduğunu söyledi.

Balls, Daily Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada, "Saddam Hüseyin korkunç bir adamdı, şu an Irak'ı yönetmediği için memnunum ancak savaş kararı hataydı" dedi.

İngiltere'nin eski Dışişleri Bakanı David Miliband'in erkek kardeşi, eski hükümetin Enerji Bakanı Ed Miliband ise bugün Guardian gazetesinde yer alan demecinde, "kitle imha silahları konusunda yeterli araştırma yapılmadan Irak'ın işgal edildiğini" söyledi.

Miliband ayrıca, Irak'ı işgalin İngiliz halkının İşçi Partisi'ne güvenini sarstığını ifade etti. İşçi Partisinin eski liderleri Gordon Brown ve Tony Blair, Irak savaşına gitme kararıyla ilgili sıklıkla eleştirilmiş, ülkedeki "Irak soruşturmasında" yer alarak ifade vermişlerdi.

Irak soruşturmasında ifade veren bir diğer isim, eski Dışişleri Bakanı David Miliband de İşçi Partisi liderliğine aday. Partinin yeni genel başkanı 25 Eylül 2010'da belli olacak.



Bu haber 1,048 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,926 µs