En Sıcak Konular

Küskünler CHP yolunda

21 Mayıs 2010 18:18 tsi
Küskünler CHP yolunda Deniz Baykal’ın istifası sonrası Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığa adaylığını koyması ve “Partide küskünlüğe yer yok, biz büyük bir aileyiz” sözleri şimdiden karşılık buldu.

Fikri Sağlar ve Kamer Genç’ten sonra sürpriz bir destek de Rahşah Ecevcit’ten geldi. Kısa sürede oluşan bu hareketlilik şimdiden küskünlerin CHP yolunda olduğunu gösterdi.

CHP’de hafta sonu yapılacak kurultay öncesi müthiş bir rüzgar esiyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı sonrası önemli isimlerden partiye destek mesajları geliyor. Son sürpriz destek de DSHP Genel Başkanı Rahşan Ecevit’ten oldu. Ecevit, daha önce birlikte çalıştığı arkadaşlarını ve Bülent Ecevit'e gönül vermiş yurttaşları, CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'ye destek olmaya çağırdı.

GENÇ: VATANDAŞ KEMAL GELDİ CHP’YE DÖN DEDİ

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, teklif gelmesi durumunda CHP'ye katılabileceğini belirterek, kendisi gibi Tunceli'nin Nazimiye İlçesi'nden olan Kılıçdaroğlu'ndan sonra toplanma noktasının CHP olacağını düşündüğünü söyledi. Genç, ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıların aşılması için, ülkenin birliğinden, bütünlüğünden ve demokrasinin geleceğinden şüphe duyan herkesin bir yerde toplanması gerektiğini söyledi. “Yeni bir lider CHP'nin başına geçince insanlar burada güçlerini birleştirerek, en azından ülkenin sorunlarına bir çare bulabilirler” diyen Genç, “Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra toplanma noktasının CHP olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

SAĞLAR: DÖNÜŞ İÇİN BEKLEYİŞ VAR

Eski Kültür Bakanlarından Fikri Sağlar, 2001 yılında Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla ihraç edildiği CHP’ye geri döneceği yönündeki haberler üzerine açıklama yaptı. Hukuken üye olmasa da CHP’li olmaya devam ettiğini belirten Sağlar, söz konusu dönemde sadece kendisinin değil, bin 800’e yakın partilinin ihraç edildiğine dikkati çekti.  CHP’ye döneceği haberlerinin ardından olumlu tepkiler aldığını ifade eden Sağlar , partinin çeşitli kademelerinde, parti örgütlerinde kendisi ve aynı durumda bulunan pek çok ismin dönüşüne yönelik heyecanlı bir bekleyiş yaşandığını savundu. Sağlar, şöyle devam etti: “Aldığım olumlu tepkiler nedeniyle benim dışında gelişen bu noktadan mutluluk duyuyorum. Bu çağrılara cevap verilmesi gerekiyor. CHP’den siyasi mülahazalarla ihraç edilmiş olanların, partiye dönüş yolunun açılması gerekiyor. Solu birleştirmenin yolu, sol kadroların bir araya toplanmasıyla mümkün. Sosyal demokrasiye emek veren veya verecek olan tüm kadroların eski, yeni demeden siyasi parti içinde yer alarak kalıcı hale gelmesi gerekir. Bu parti CHP’dir. CHP var olduğu sürece diğer sol partiler küçük ve marjinal partiler olarak kalıyor. CHP üzerine düşen görev ve sorumluğu da almalıdır.”



Bu haber 783 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,068 µs