En Sıcak Konular

Milli Takım'a veda edecek isimler

21 Mayıs 2010 17:27 tsi
Ay-yıldızlı formayı değişik kategorilerde toplam 148 kez giyen Türk futbolunun emektarları Okan Buruk ve Emre Aşık, yarınki Çek Cumhuriyeti maçıyla Türk Milli Takımı'na veda edecek.

Türk futbolunun uluslararası alanda en büyük sıçramayı gerçekleştirdiği dönemlerde Milli Takım'ın değişmez isimleri arasında sayılan ve profesyonel ilkelere uygun yaşamları sayesinde kariyerlerini 37 yaşına kadar uzatan iki futbolcu, Çek Cumhuriyeti karşısında ay-yıldızlı formayı son kez terletecek.

Galatasaray altyapısında yetişen Okan Buruk, 1992 yılında milli takımlara ''merhaba'' dedi. 2000 yılında Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek final oynayan, 2002 Dünya Kupası'nda üçüncü olan Türk Milli Takımı kadrosunda yer alan Okan, 55'i (A) olmak üzere, toplam 96 kez milli formayı giydi. Okan, Galatasaray'la UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa onurlarını yaşadıktan sonra sırasıyla Inter, Beşiktaş, tekrar Galatasaray ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımlarında oynadı.

Bursa Sönmez Filament altyapısında yetiştikten sonra Balıkesirspor, Fenerbahçe, İstanbulspor, Galatasaray, Beşiktaş'ta oynayan Emre Aşık, 2006'da tekrar Galatasaray'a döndü. 33'ü (A) olmak üzere toplam 52 kez milli takımlarda oynayan savunma oyuncusu, 2002 Dünya Kupası'nı üçüncü bitiren ve 2008 Avrupa Şampiyonası'nda yarı final oynayan milli takımın kadrosunda yer aldı.

Her iki oyuncu da kulüp takımlarıyla aktif sporculuk hayatlarını noktaladıktan sonra, yarınki özel milli maçta da ay-yıldızlı formaya veda edecek.



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    28,993 µs