En Sıcak Konular

Müslümanlara ağır hakaret!

21 Mayıs 2010 17:25 tsi
Müslümanlara ağır hakaret! New York şehri yerel yönetiminin 11 Eylül hadiselerinde yıkılan ikiz kulelerin yakınına cami inşa edilmesine onay vermesine tepkiler sürüyor. Çay Partisi lideri Müslümanlara ağır hakaret etti.

Amerika’da ırkçı söylemleriyle dikkatleri üzerine çeken Çay Partisi’nin lideri William, ikiz kulelerin yakınına bir cami inşa edilecek olmasına tepkisini Müslümanlara ağır hakaret ederek gösterdi. William “Müslümanlar Allah’ın hayvanlarıdır. Bu camide teröristlerin Allah’ına tapılacak” dedi. Ancak Müslüman kurumlardan aldığı öfkeli tepki neticesinde çok vakit geçmeden sözünden geri döndü ve kastının Müslümanlar değil “teröristler” olduğunu söyledi.

Amerika’da Dünya Ticaret Merkezi’nin ikiz kulelerinin yakınına bir cami inşa edilmesine New York Eyaleti yerel yönetiminin izin vermesi büyük tepkilere yol açmıştı. Bu tepkilerin en serti ise Amerikan Çay Partisi liderinden geldi. Parti lideri Williams “Müslümanlar Allah’ın hayvanlarıdır ve inşa edilecek bu camide teröristlerin ilahına tapılacak” dedi.

Çay Partisi liderinin bu açıklamaları İslami kurumların öfkeli tepkilerine yol açtı. İslami kurumlar bu saldırgan açıklamaların “şiddetli cehalet”ten doğduğunu, Çay Partisi’nin kendisi ve Amerikalı siyasi, entelektüel çevreler tarafından kınanmadan geçilmesinin korkunç bir durum olacağını belirtti.

Williams bu açıklamalarının üzerinden çok geçmeden Müslümanlardan gelen öfkeli tepkinin neticesinde kastının Müslümanlar değil “teröristler” olduğunu söyledi.

New York Şehri konseyinin meşhur 11 Eylül hadiselerinde yıkılan dünya ticaret merkezinin enkazının yakınına büyük bir cami ve İslami merkez inşa edilmesine onay vermesi Amerikan sağı tarafından “Muhafazakar Amerikalıların duygularına saygısızlık” olarak yorumlanmıştı. Zira bu grup “İslami terörü” Amerika’nın ana düşmanı olarak görmektedir.

Mark Williams muhafazakar Çay Partisi’nin lideridir. Çay Partisi, fikri olarak Amerikan Cumhuriyet Partisi’ne tabi bir harekettir ve üyeleri beyaz dindarlardır.

Partinin ismi ABD’nin İngiltere’den özgürlüğünü kazanması için savaşa başlayan Boston Çay Partisi’nden gelmektedir.

Çay Partisi bundan önce de Kongre’deki siyah Müslüman üyelere ırkçı küfürler ederek ve başkan Obama’ya karşı ırkçı pankartlar açarak siyasi krizlere yol açmıştı.

Siyasi gözlemciler Amerikan tarihinde ilk defa bir zenci başkanın seçilmesinin ardından bu hareketin faaliyetlerinin arttığını ve bu faaliyetlerin siyasi olmaktan çok ırkçı olduğunu açıkladı.

Amerikan-İslami kurumların Mark Williams’ın açıklamalarına karşı Amerikan toplumunun tüm tabakalarından kınama gelmesini sağlamak için baskılarını artırması bekleniyor.

 Timeturk



Bu haber 949 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    45,993 µs