En Sıcak Konular

Türk futboluna yenilik getirecek düzenleme

21 Mayıs 2010 17:19 tsi
UEFA (A) Lisans Güncelleme Programı yenilikler getirecek...

UEFA (A) Lisans Güncelleme Programı ve Tutor Antrenör Eğitimcisi Kursu'na katılan Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) öğretim görevlisi Ali Tatar, bu kurs programının Türk futboluna yenilikler getireceğine inandığını söyledi.

İhtisas alanı futbol olan ve üniversitede öğrencilere futbol üzerine de dersler veren Ali Tatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Antalya'da 20-29 Nisan tarihleri arasında düzenlenen ''UEFA (A) Lisans Güncelleme Programı ve Tutor Antrenör Eğitimcisi Kursuna'' katıldığını söyledi.

UEFA'dan eğitmenlerin katılımıyla gerçekleştirilen bu kursu başarıyla tamamlayan antrenörlerin uluslararası alanda çalışma yetkisine sahip olduğunu belirten Tatar, ''Bu kurs programının Türk futboluna yenilikler getireceğine inanıyorum'' dedi.

Bu programın Türk futbolunun gelişimine, futbolcuların eğitimine katkı sağlayacağını anlatan Tatar, üniversitelerin beden eğitimi ve spor yüksek okullarında görev yapan öğretim üyeleri ve öğretim görevlilerinin de bu kursa katılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Bu kursta futbol ve futbol antrenörlüğü üzerine teorik ve uygulamalı eğitimler aldıklarını belirten Tatar, bu kursa katılan akademisyenlerin, kursta edindikleri bilgileri görev yaptıkları üniversitelerde öğrencilere aktaracağını kaydetti.

Tatar, ayrıca bu kurs programına akademisyenlerin, Türkiye Üniversiteler Futbol Eğitimcileri Derneği'ni kurmak için de çalışma başlattığını bildirdi.

UEFA (A) Lisans Güncelleme Programının 2012 yılı sonuna kadar devam edeceğini belirten Tatar, 2013 yılından itibaren bu güncellemelerin yapılamayacağını sözlerine ekledi.



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,944 µs