En Sıcak Konular

Karayılan'ın ateşkes koşullarına inanamayacaksınız?

21 Mayıs 2010 15:12 tsi
Karayılan'ın ateşkes koşullarına inanamayacaksınız? Karayılan Economist'e konuştu. Ateşkes koşullarını açıkladı. Öyle koşullar ki, bir Türkiye'nin tapusunu istemediği kaldı.

TSK, PKK’ya yönelik operasyonları hızlandırırken, Kandil Dağı’ndaki PKK terör örgütü elebaşılarından Murat Karayılan, The Economist aracılığıyla yeni bir "ateşkes" için koşullarını duyurdu.

Karayılan, bu koşulları "Öcalan’ın, tecridine son verilerek ev hapsinde tutulması, tüm askeri operasyonların durdurulması ve tutuklanan BDP’lilerin tahliye edilmesi" olarak sıraladı.

İngiliz The Economist dergisi, son sayısında "Bitmeyen kavga" başlığıyla Kandil kaynaklı bir habere de yer verdi. PKK’nın 20 yılı aşkın bir sürede Kandil dağlarına yerleştiğine dikkat çeken dergi, NATO’nun en büyük ikinci ordusu olan TSK’nın o zamandan beri PKK’yı bölgeden çıkartmaya uğraştığını kaydetti.

"PKK DAHA ÖNCE HİÇ OLMADIĞI KADAR SIKIŞTIRILDI"

Son bir ay ordu ile PKK arasındaki çatışmaların tırmandığını kaydeden dergi, "PKK daha önce hiç olmadığı kadar sıkıştırıldı" dedikten sonra Türkiye’nin PKK ile mücadelede son yıllarda ABD ile istihbarat paylaştığını, Kürt bölgesel yönetimi ile ilişkileri onardığına dikkat çekti.

KİMSE BİZİ BÖLGEDEN ÇIKARTAMAZ

Ancak dergi, "PKK’nın sahadaki en üst düzey komutanı" olarak nitelediği Murat Karayılan’ın, "Ne en ileri teknolojinin ne de en iyi donatılmış ordunun kendilerini bölgeden çıkartabileceğini" söyleyerek övündüğünü belirttiği haberinde, PKK’ya katılmaların sürdüğünü kaydederek, "Türkiye’nin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, bütün bunları biliyor. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ da, silahları tek başına PKK’yı yok edemeyeceğini defalarca söyledi" diye yazdı.

TOKAT SALDIRISI BARIŞA SABOTAJ MI?

Türk hükümetinin "Kürt açılımı"nın, Türkiye’ye "barış grubu"nun gelişinin yarattığı tepkilerin ve "Tokat saldırısının sonucunda askıya alınmasına da değinildiği haberde, "O zamandan beri Başbakan Erdoğan, PKK ve en büyük Kürt partisi BDP’yi sorumlu tutuyor. BDP’nin, Sayın Erdoğan’ın desteğindeki Anayasal değişikliklerini desteklemeyi reddetmesi de, sadakatsizliğinin bir kanıtı olarak görülüyor" denildi.

Ancak birçok gözlemcinin, Tokat saldırısının, "barışı sabote etmek isteyen şahin PKK’lılarca sahne konulduğuna" inandıklarını, bunun da, PKK’da bölünmelerde olduğunun işareti olarak değerlendirildiğini kaydeden dergi, bunun da Batılı istihbarat kaynaklarınca doğrulandığını yazdı.

"SIRADAN KÜRTLERİN PKK’YA DESTEĞİ AZALIYOR ANCAK AKP’DEN DE UZAKLAŞIYOR"

The Economist, PKK’da bölünme savının da, "ılımlı olarak görüldüğü" dediği Karayılan tarafından yalanladığını kaydetti. Bu arada, haberde Karayılan’ın, 2009 ilan ettikleri tek taraflı "ateşkes"in devam ettiğini söylerken, PKK’nın Türk ordusunun saldırısının altında olduğu için eylemlerini hızlandırdığını ifade ettiğine dikkat çekilerek, "Ancak onun da çok çelişkileri var" ifadesi kullanıldı.

The Economist, "Sıradan Kürtlerin PKK’ya olan desteği belki azalıyor ancak onlar da Sayın Erdoğan’ın Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AK Parti) de uzaklaşıyorlar" görüşünü de dile getirdi.

"KARAYILAN’IN YENİ ATEŞKES KOŞULLARI"

Bin 500 BDP yetkilisinin "kitlesel gözaltı"na alındığına da dikkat çekilen haberde "Bazı AK Parti üyeleri bile özel konuşmalarda gözaltıların bir hata olduğunda kabul ediyor" denildikten sonra Karayılan’ın Kandil’den yeni "ateşkes" koşullarını belirlediği kaydedildi.

The Economist, Karayılan’ın koşulları anlatırken kullandığı, "Öcalan, tecritten çıkarılarak ev hapsine alınmalı. Türkiye, adamlarıma yönelik tüm askeri operasyonları durdurmalı ve BDP yetkilileri, koşulsuz serbest bırakılmalı" sözleri aktarıldı.

The Economist haberini, "İma edilen şudur: beğenirsiniz beğenmezseniz, Türkiye, asilerle masaya oturmak zorunda. Belki böyledir, ancak hangileriyle? Bu en zorlu mesele olabilir" ifadeleriyle noktaladı

internet haber



Bu haber 977 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,362 µs