En Sıcak Konular

MHP'li Ergun, Muğla'daki olayları TBMM'ye taşıdı

21 Mayıs 2010 14:55 tsi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, kentte 10 gün önce çıkan olaylarla ilgili İçişleri Bakanlığı'nı göreve çağırdı. Ergun, polis başmüfettişi değil, acil olarak mülkiye müfettişlerinin görevlendirilmesini istedi.

Konuyu TBMM'ye taşıyan Milletvekili Ergün, İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından cevaplanmasını istediği önergede, "Bu tür olaylar sonrasında incelemeye mülkiye başmüfettişi gönderilmesi gerekirken, polis başmüfettişi gönderilmiştir. Polis başmüfettişi ancak polisle ilgili incelemede bulunurken, mülkiye başmüfettişi başta polis ve vali olmak üzere daha geniş çaplı inceleme yapabilmektedir. Bu çok iyi bilindiği halde bakanlığınız tarafından neden mülkiye başmüfettişi değil de polis başmüfettişi gönderilmiştir?" diye sordu.

MHP Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, yaptığı yazılı açıklamada, Muğla'daki üzücü, üzücü olduğu kadar utanç verici olduğunu belirttiği olayların sorumluları tarafından hala bir açıklama yapılmadığını ifade etti. Milletvekili Ergun, Muğla'da yaşanan olaylardan zamanında gerekli önlemleri almadığı için son kararname ile Antalya Valisi olan Ahmet Altıparmak'ı sorumlu tuttu.

Ergun, İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından cevaplanmak üzere TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde şu görüşlere yer verdi:

"Muğla'da çok üzücü, üzücü olduğu kadar utanç verici bir rezalet yaşanmıştır. Bir öğrencinin yaralanmasıyla sonuçlanan küçük çaplı bir olay, ertesi gün Muğla Valisi Sayın Ahmet Altıparmak'ın emniyet güçlerimize 'müdahale etmeyin' talimatıyla bölücü bir gösteriye dönüşmüş, Türk milletine hakaret edilmiş, Türk bayrağı taşlanmış, bayrak asılı işyerlerindeki müşteriler darp edilmiş ve evlerin sahipleri tartaklanmıştır. Olaylardan bir gece önce kendilerini 'devlet memuru' olarak tanıtan kişiler, bazı işyeri sahiplerine 'yarın burası basılacak tedbirinizi alın' demişlerdir. Olaylardan bir gün sonra da üniversite kampüsünün yerleştiği Kötekli Mahallesi'ndeki işyerlerine yine kendilerini 'devlet memuru' olarak tanıtan bazı kişiler gelerek balkonlarda ve camlarda asılı olan Türk bayraklarını indirtmişlerdir. Olay sonrasında bu rezaletin sorumluları adeta ortaya çıkmasın dercesine hareket edilmiştir."

Önergesinde, "Neden mülkiye başmüfettişi değil de polis başmüfettişi gönderilmiştir?" diye soran Milletvekili Ergun sorularını şöyle sürdürdü:

"Polis başmüfettişi görevlendirilerek olay, gözyaşı içinde bayrağının taşlanışını seyretme durumunda bırakılan kahraman emniyet güçlerimize mi fatura edilmeye çalışılmaktadır? Polis başmüfettişi görevlendirilmesini Sayın Vali mi istemiştir? Türk bayraklı işyerlerini taşlayan ve Türk milletine hakaret edenlerin arasında devlet memurları var mıdır? Bu devlet memurları belli bir sendikaya üye midir? Türk bayrağını taşlayan bu bölücü göstericilerin içinde belli bir sendikaya üye öğretmenler var mıdır? Eğer Türk bayrağını taşlayanlar arasında devlet memurları varsa bugüne kadar bunlar hakkında ne tür işlem yapılmıştır? Kahraman emniyet güçlerimize daha sabahtan niçin müdahale emri verilmemiştir? Türk bayrağının indirilme emrini kim vermiştir?"



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,296 µs