En Sıcak Konular

Yargıtay üyeleri Aktan ve Arkan hakkında suç duyurusu

21 Mayıs 2010 13:10 tsi
İnternette yayınlanan ve iki Yargıtay üyesinin Erzurum'daki Ergenekon davasına müdahalede bulunduklarına dair konuşmaları içerdiği öne sürülen ses kaydıyla ilgili suç duyurusunda bulunuldu.

Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, suç duyurusunda bulunduğu dilekçesinde Ergenekon sanıklarını kurtarmaya yönelik girişimlerin yüksek yargıyı da cunta faaliyetlerinin odağına oturttuğunu savundu. Oyuncak maymunlar eşliğinde basın açıklaması yapan Çevik, "Yaşanan gelişmeler karşısında üç maymun oynanıyor." dedi.

İstanbul Adliyesi'nde özel yetkili savcılığa ulaştırılmak üzere Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu dilekçesini veren Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Çevik, Erzurum'daki Ergenekon davası sanığı Başsavcı İlhan Cihaner'i kurtarmaya yönelik Yargıtay 8. Ceza Dairesi Üyesi Hamdi Yaver Aktan ile 10. Hukuk Dairesi Üyesi Fatih Arkan'a ait olduğu belirtilen ses kaydı hakkında suç duyurusunda bulundu. Dilekçede iki Yargıtay üyesinin yanı sıra Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün, Hakim Oktay Kuban, Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, HSYK üyeleri, YSK üyeleri, Anayasa Mahkemesi üyeleri, CHP Milletvekili Ahmet Ersin, Orgeneral Saldıray Berk, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya ve Yargıtay üyeleri de şüpheli olarak yer aldı.

Ses kayıtlarının yer aldığı internet siteleri ile basın yayın organlarını delil olarak gösteren Çevik dilekçede, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek, bombalama, cinayet, provokasyon, kaos, ekonomiyi bozmak, tehdit, şantaj, Danıştay baskını ve benzeri fiillerden tüm vatandaşlar gibi kendisinin de zarar gördüğünü belirtti. Çevik, şüphelilerin silahlı terör örgütü kurarak anayasal düzeni değiştirmeye çalışmak, hükümetin görevini yapmasını engellemeye çalışmak, TBMM'nin görevini yapmasını engellemeye teşebbüs gibi suçlardan yargılanmasını istedi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde 'üç maymun'u temsil eden oyuncak maymunlar eşliğinde basın açıklaması yapan Çevik, Aktan ile Arkan arasında geçtiği iddia edilen görüşmeye ait ses kaydının açık bir biçimde Ergenekon çete faaliyeti ve cunta oluşumunu ihsas ettiren işaretler sunduğunu söyledi. Çevik, ses kaydının Yargıtay hiyerarşisinin çete faaliyeti temelinde şekillendirilmesinden, HSYK'ya talimat vermeye, Cumhurbaşkanına komplo kurulmasına, hükümet partisinin kapatılmasına kadar bir dizi karanlık girişime ışık tuttuğunu belirtti.

Bu gelişmeleri komplo girişimi olarak niteleyen Çevik, "Bu komplo ve planlar bir iki kişinin fantezileri olmayıp örgütlü bir çete faaliyetinin uzantısı çabalardır. Ülkede tesis edilmek istenen darbeci atmosferi beslemeye yönelik asimetrik-sistematik gayretlerin parçasıdır." dedi.

Cihaner ve Berk'i kurtarma adına sergilenen girişimlerin yüksek yargıyı çete ve cunta faaliyetlerinin odağına oturttuğunu öne süren Çevik, iddia ettiği girişimlerde adı geçenlerin istifa etmemelerini, Cumhurbaşkanı ve hükümeti de 'azl' sistemini çalıştırmadıkları gerekçesiyle eleştirdi.



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,835 µs