En Sıcak Konular

CHP'ye sürpriz ziyaret

21 Mayıs 2010 12:26 tsi
CHP'de, Kurultay'a saatler kala yapılan son hazırlıklar ve çalışmalar hız kazandı.

TBMM'de adeta kamp kuran Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı CHP'li milletvekilleri aralıksız çalışıyor. Çalışmaların sürdüğü CHP Grubu katında yaşanan hareketlilik ise dikkat çekiyor. Birçok kişi yönetime girebilmek için kulis çalışması yaparken, bunlar arasında SHP'de bakanlık yapmış Ercan Karakaş ile sanatçı Arif Sağ gibi isimler de yer alıyor. Genelkurmay adına yasama faaliyetleri için zaman zaman Meclis'e gelen bir binbaşının ise dün akşam saatlerinde CHP Grubu'nda bulunması dikkat çekti.

Deniz Baykal'ın istifasının ardından hareketli günler geçiren ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun tek aday olarak katılması beklenen 33. Kurultay'ın ardından yeni dönemde CHP yönetiminin nasıl şekilleneceği de netleşmeye başladı. Deniz Baykal'ı saf dışı bırakan ve partide 'gölge genel başkan' olarak görülen Önder Sav, çalışmalarını, CHP Genel Merkezi'nde yürütürken, genel başkanlığına adaylığını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Grup başkanvekilleri Hakkı Süha Okay ve Kemal Anadol, genel başkanlıktan istifa eden Deniz Baykal'ın TBMM'deki madamında çalışmalarını yürütüyor. Çalışmalara, Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, Ahmet Ersin, Mersin Milletvekili İsa Gök, Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ile Malatya Milletvekili Mevlut Arsanloğu ile Manise Milletvekili ve Baykal'ın eski avukatı Şahin Mengü gibi isimler de eşlik ediyor. Bazı milletvekilleri ise Genel Merkez ile TBBM arasında adeta mekik dokuyor. CHP'deki hareketlilik ve heyecan dikkat çekiyor.

KARAKAŞ VE SAĞ YÖNETİME GİRECEK

CHP Grubu'ndaki çalışmalara partili milletvekillerinin yanı sıra daha önce CHP ve SHP'de siyaset yapmış isimler de katılıyor. Bunlardan biri de DYP-SHP koalisyonunda Kültür Bakanlığı yapan ve 3 yıla yakın SHP Grup Başkanvekilliği yürüten Ercan Karakaş. Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD)'nde 10 yıl boyunca çeşitli kademelerde bulunmuş ve partinin teşkilatlanmasında önemli rol oynayan Karakaş, Kılıçdaroğlu ve ekibinin yürüttüğü çalışmalara katıldı. Karakaş'ın yanı sıra sanatçı Arif Sağ da aynı kadro içinde. 1987-1991 yılları arasında SHP'den Ankara milletvekili olarak parlamentoda yer alan Sağ, bir grup arkadaşı ile CHP Grubu'na geldi. Sağ ve beraberindekiler yaklaşık 2 saat süren görüşmelerin ardından gruptan ayrıldı. Sağ'ın ayrılırken, son derece neşeli olması dikkat çekti. Bu arada Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç de gelenler arasındaydı.

AKŞAM SAATLERİNDE BİNBAŞI GELDİ

CHP'yi yakından takip edenler sadece eski ve yeni sivil siyaset ve sanatçılar değildi. Dün akşam geç saatlerde, Genelkurmay adına TBMM'deki yasama faaliyetlerini takip eden Askeri Hakim Binbaşı Murat Yaman da CHP'ye geldi. Hakim Binbaşı, CHP'li yetkililerle görüştü. Binbaşının hiçbir yasama faaliyetinin yürütülmediği Meclis'e yaptığı sürpriz ziyaret sebebi öğrenilemedi.

Binbaşı Yaman, daha önce Genelkurmay'dan bir albay ile birlikte askere sivil yargı yolunu açan yasanın Genel Kurul'dan geçmesinin ardından şafak vaktinde AK Parti'yi ziyaret etmiş, burada kimseyi bulamayınca CHP'ye gitmişti. (CİHAN)



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,320 µs