En Sıcak Konular

Alparaslan Arslan temiz çıktı

21 Mayıs 2010 12:08 tsi
Adli Tıp Kurumu, Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan'ın idrarında uyutucu ve uyuşturucu herhangi bir maddenin bulunmadığını açıkladı...

Tetikçi Uyuşturucu Kullanmamış

Adli Tıp Kurumu Kimya İhtisas Dairesi tarafından hazırlanan raporda, birinci ''Ergenekon'' davası ile birleştirilen Danıştay saldırısı davasının sanığı Alparslan Arslan'ın idrarında uyutucu ve uyuşturucu herhangi bir madde bulunmadığı belirtildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Arslan'ın Adli Tıp Kurumuna sevk edilerek, uyuşturucu, uyutucu, uyarıcı veya kimyasal bir madde alıp almadığının tespitine ilişkin istenen rapor mahkemeye ulaştı.

Adli Tıp Kurumu Kimya İhtisas Dairesi Toksikoloji Şubesi tarafından hazırlanan raporda, Arslan'ın 9 Nisanda idrar örneğinin kendi isteğiyle alındığı belirtildi.

Ancak, izin vermediği için Arslan'ın kan ve kıl örneğinin alınamadığı ifade edilen raporda, ''Her ne kadar savcılık yazısında gerektiğinde zor kullanarak örneklerin alınması isteniyorsa da şahsın umulmadık zamanda agresif davranacağı ve yapılacak kan alma işleminin şahsın sağlığına zarar verme tehlikesi bulunduğundan kan ve saç alma işleminden vazgeçilmiştir'' denildi.

Raporda, söz konusu kişinin tam teşekküllü bir hastanede gerekirse genel anestezi şartları sağlanarak, örneklerinin alınması gerektiği belirtildi.

Alınan idrar örneğinde kokain ve metabolitleri, esrar ile amfetamin gibi uyutucu ve uyuşturucu maddelerin arandığı dile getirilen raporda, Arslan'ın idrarında uyutucu ve uyuşturucu maddelerin bulunmadığı kaydedildi.

Yapılan işlemle ilgili düzenlenen tutanakta ise Arslan'ın imzadan imtina ettiği görülürken, kurumun döner sermaye işletmesi tarafından kesilen faturada da bu işlemin bedeli olan toplam 328 liranın mahkeme sonunda sanıktan tahsil edilerek, Hazineye kaydedileceği belirtildi.

Arslan'ın Adli Tıp Kurumuna sevk edilmesine ilişkin Silivri Cumhuriyet Savcılığınca Adli Tıp Kurumuna yazılan yazıda da mahkemenin ''Arslan'ın CMK'nın 75. maddesi gereğince mevcut rahatsızlığının kimyasal ilaçlar verilmesi sebebiyle oluştuğu iddia edildiğinden, gerektiğinde zor kullanarak sonuç almaya olanak tanıyacak miktarda vücudundan kan ve kıl örneği alınması, ayrıca beyin MR tomografi çektirilip rapor düzenlenmesinin istenildiği'' kaydedildi.

 



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,703 µs