kapıştı | " /> kapıştı | "/>

En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu ile Sav kapıştı

21 Mayıs 2010 10:55 tsi
Kılıçdaroğlu ile Sav kapıştı Haftasonu CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturmaya hazırlanan Kılıçdaroğlu partinin yapısını daha demokratik hale getirmek için düğmeye bastı. Önder Sav ve ekibi ise eski tüzükte ısrarlı.

CHP'de Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyenler arasında ilk çatlak tüzük üzerinde çıktı. Bir grup milletvekili, CHP Genel Sekreteri Önder Sav ekibiyle karşı karşıya geldi.

Mevcut tüzükte öngörülen, genel sekreter ağırlıklı genel merkez yapısının değişmesi gerektiği üzerinde uzlaşan Kılıçdaroğlu ekibinden milletvekilleri, dünden itibaren, Sav'ın eski tüzük ısrarına karşı toplantılar yapmaya başladılar.

Deniz Baykal ile Sav arasındaki ilk sürtüşmenin de, Baykal'ın tüzükte yapmak istediği bu değişikliğe Sav'ın karşı çıkmasıyla yaşandığına işaret edildi.

Tüzük değişikliğinden yana tavır koyan milletvekilleri, Taraf'a yaptıkları açıklamada şu görüşleri dile getirdiler:

Başkan yardımcıları artmalı

“Klasik genel sekreter ağırlıklı genel merkez yapısının artık değişmesi gerekiyor. 13 ila 14 genel başkan yardımcılığı görevi ihdas edilmeli (ki bu MYK yapılanması oluyor). Böylece herkesin görev, sorumluluk ve yetki alanı belli olur, başarısızlığın sebebi ortaya çıkar. Bu, zaten dinamik bir yapıyı, yarışan bir yapıyı getirecektir. 80 kişilik parti meclisinin yapılanmasında ise Türkiye coğrafyasının tamamını kucaklayacak, coğrafi dengeleri gözetecek bir yapının oluşması gerekiyor.”

Aynı milletvekilleri, yeni tüzükle birlikte PM'nin bir baskı ortamı yaratılmadan oluşturulmasının çok önemli olduğu ve buna göre bir yapılanmanın gerçekleştirilmesi gerektiğini belirterek, “Bu yapı oluşturulduğu takdirde Türkiye'nin temel sorunlarına aktif olarak çözüm getirilebilir” dediler.

CHP internet sitesinden de ulaşılamayan mevcut parti tüzüğüne göre, özellikle genel sekreter yardımcıları ile genel başkan yardımcılarının görev, yetki ve sorumluluk alanı net olarak düzenlenmediği için bu durum, partide bürokratik ve hantal yapıya yol açıyor.

Sav'ın güç kaybı endişesi

Taraf'a konuşan milletvekilleri, “Geldiğimiz noktada, sanki eski tüzüğün uygulanması, bu yönde bir kurultay iradesinin ortaya çıkarılması noktasında bir çalışmanın, birileri tarafından yapıldığı bilgisi geliyor. Bu kişinin Önder Sav olduğunu biliyoruz. Bu bizi rahatsız ediyor” dediler.

Yeni tüzük hazırlanması gerektiğinde ısrar eden milletvekilleri şu görüşleri dile getirdiler: “Sayın Sav, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına katkı sağladı, bu bir gerçek. Ama o hareketin bir kırılma yaşamaması için, MYK ve PM yapılanmasının dışında durması gerekir. 14 genel başkan yardımcısı olduğu takdirde, bunlar eşit statüde olacak. Sav bu durumdan hoşlanmıyor.”

Milletvekilleri, yarın başlayacak kurultaya bir gün kala, Sav'ın ısrarından vazgeçeceği inancını taşırlarken bu amaçla toplantılarına devam edeceklerini söylediler.

TARAF



Bu haber 921 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,995 µs