En Sıcak Konular

Bombacı yine ifade değiştirdi

20 Mayıs 2010 16:19 tsi
Diyarbakır Koşuyolu Parkı'nda 12 Eylül 2006'da termos içine konulan bombanın patlatılması sonucu 7'si çocuk 10 kişinin öldüğü olayın tutuklu sanığı Hikmet Topal, yine ifade değiştirdi.

Mahkemeye yeni bir savunma veren Topal, patlamayı Albay Cemal Temizöz'ün üstüne yıkmak için kendisine baskı yapıldığını ileri sürdü.

Polis ve sacılıktaki ifadelerinde, bombalı saldırıyı bütün detaylarıyla anlatan Hikmet Topal, bugüne kadar bir çok kez ifade değiştirdi. Ancak, dava dosyasında olay bütün ayrıntılarıyla yer alıyor.

Polisin titiz çalışması sonucu, patlamadan 2 yıl sonra yakalanan Hikmet Topal, ilk sorgularında olayı kabul etti. Topal, bir süre sonra inkar yoluna başvurarak, "Ben yapmadım." dedi.

Ardından, olayın gerçekleştiği tarihte Topal'ın İzmir'de askerlik görevini yaptığı gündeme geldi. Topal, katliamı gerçekleştirirken asteğmen olduğunu, İzmir'de vatani görevini yaptığı sırada geldiği dağıtım izninde bombalı eylemi düzenlediğini, askerliği süresince 3 eylem daha yaptığını söyledi. Bir süre sonra saldırı talimatının bir subay tarafından verildiği ileri sürüldü.

Terör örgütüyle bağlantısını reddeden Topal, terörle mücadele ve 7'nci Kolordu Komutanlığı'nda görevli subay arkadaşları olduğu için PKK tarafından kendisi hakkında ölüm kararı aldığını iddia etti.

Bombalı saldırıyla ilgili olarak Hikmet Topal ve Burhan Güneş hakkında, TCK'nın 'devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma' suçundan 1'er kez, 'kasten adam öldürme' suçundan da 10'ar kez olmak üzere 11'er kez ağırlaştırılmış müebbet ile 'kasten adam öldürmeye teşebbüs', 'tehlikeli maddelerin izinsiz bulundurulması' ve 'mala zarar verme' suçlarından da 625'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları isteniyor.

Diğer sanık M. E.'nin de olayda kullanılan bombanın hazırlanması eylemine katıldığı gerekçesiyle, aynı suçlardan 845 yıla kadar hapsi isteniyor.

CİHAN



Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,447 µs