En Sıcak Konular

TUSKON: Taraf olmayacağız

20 Mayıs 2010 14:49 tsi
Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'ndan (TUSKON) yapılan açıklamada, TUSKON'un son günlerde, belli kesimler tarafından bazı kuruluşlarla çatışma ortamına çekilmeye çalışıldığı ifade edildi.

TUSKON Yönetim Kurulunun yazılı açıklamasında, konfederasyonun, 50 bin şirketi temsil eden 15 bin iş adamı ile Türkiye'nin en yaygın iş dünyası sivil toplum kuruluşu olduğu, 7 bölgesel federasyonu ve bu federasyonlara üye 150 iş dünyası derneği ile ülke coğrafyasının her noktasında temsil edildiği anımsatıldı.

Üyeleri olan iş adamları derneklerinin kuruluşlarının 18 yıl öncesine dayanan TUSKON'un, köklü bir sivil toplum kuruluşu (STK) geleneğine sahip olduğu ve hiçbir kurum ve kuruluşa alternatif olarak kurulmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Aksine, üyelerinin ülke ekonomisine olan katkılarını artırmayı kendine misyon edinen TUSKON, bu amacı gerçekleştirirken zaman zaman iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşları ve yarı özerk kuruluşlar ile ortak projelere imza atmıştır. İstihdamın artmasının ihracatın artmasıyla doğrudan bağlantılı olduğuna inanan TUSKON, bu doğrultuda iş adamlarını ihracata ve yeni pazarlara yönlendirmektedir.

İhracat yaparak o ülkelere adım atan iş adamlarımız, daha sonraki yıllarda bu ülkelerde üretim yapmakta ve dünya ekonomisinde küresel birer oyuncu olmaktadır. TUSKON'un düzenlemiş olduğu 'Dış Ticaret Köprüleri' sayesinde Türkiye'nin o ülkeler ve bölgeler ile olan ticaret hacimlerinde lehimize ve kayda değer artışlar olduğu kamuoyu ve kurumlar tarafından bilinmektedir. Bunun yanı sıra konfederasyonumuz Brüksel, Washington, Moskova ve Pekin temsilcilikleri ile de üyelerinin dış pazarlarda daha kalıcı olmalarına yardımcı olmaktadır.''

Açıklamada, TUSKON üyesi iş adamlarının Türkiye'yi dünyada en başarılı şekilde temsil ettiği, kritik konularda lobi faaliyetleri yaparak Türkiye ve Türkler hakkındaki önyargıların değişmesine katkı sağladığı dile getirilen açıklamada, konfederasyonun, Brüksel temsilliği aracılığıyla Türkiye'nin AB çalışmalarına büyük destek verdiği, Avrupa Parlamentosu'ndaki karar vericilere yönelik çok sayıda etkinlik yaptığı belirtildi.


-''TUSKON, ÇATIŞMALARIN TARAFI OLMAYACAK''-


TUSKON'un ülkenin kronik meseleleri için uzmanlara hazırlattığı raporları sansasyondan uzak tutarak yetkili mercilere sunduğu ve çözüm odaklı olduğunu gösterdiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

''Son günlerde TUSKON, belli kesimler tarafından bazı kuruluşlarla çatışma ortamına çekilmeye çalışılmaktadır. Şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da TUSKON, bu ve benzeri çatışmaların tarafı olmayacağı gibi hiçbir kurum, kuruluş ve kişinin de TUSKON üzerinden siyaset yapmasına müsaade etmeyecektir. Şurası bilinmelidir ki; TUSKON'un strateji ve faaliyetlerini ülke ve üyelerinin menfaatleri doğrultusundaki görüş ve istişareler belirler. TUSKON üyelerinin ortak paydası çok çalışma, yenilikçilik, diyalog ve hoşgörüdür.''



Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,988 µs