En Sıcak Konular

'Kral öldü yaşasın kral' diyenlere...

20 Mayıs 2010 14:29 tsi
'Kral öldü yaşasın kral' diyenlere... Sivilay Abla gene döktürmüş.

Dr. Sivilay Genç / Taraf

Soru: Sevgili Sivilay Abla, Cumhuriyet Halk Partisi’nin başına hem Alevi hem de Kürt olan birinin geçmesi önümüzdeki süreçte ne gibi sonuçlar doğurur? (Emin Fenersiz)

Cevap: Sevgili Emin, bugüne kadar CHP’ye genel başkan olmuş olanlar arasında en halkçı olanı bile Robert Kolej mezunuydu. Her ne kadar cumhuriyet çikolatasıyla kaplı da olsa Kemal Kılıçdaroğlu hakikaten Kürt-Alevi olarak bir çifte kavrulmuş “öteki”. Hürriyet gibi bir gazeteden bile Dersimli Gandi olarak anons edilmesi Kasımpaşalı topçu imam-hatipli Tayyip Erdoğan’ın başarı hanesine yazılmalı.

CHP seçimlerde oyunu yükseltirse bu trendin spor camiasında da yankı bulacağını, Galatasaray’ın başına Abdurrahim Albayrak’ın geçeceğini öngörüyorum.

‘Kral öldü yaşasın kral’

Soru: Sevgili Sivilay Abla, bir gün önce genel başkanları Deniz Baykal’ın basın toplantısında ağlaşanlar, kırk yıllık arkadaşlar, evinin etrafını saranlar bir baktık ki bir gecede fikir değiştirmişler. “Kral öldü yaşasın kral” diyorlar. CHP’lilerin bu halini neyle izah etmek lazım? (Dilek Önder)

Cevap: Sevgili Dilek, Eşkıya filmini hatırlarsınız. Bence filmin en can alıcı diyalogu Baran (Şener Şen) ile Berfo (Kâmuran Usluer) arasında geçmektedir. Baran ile Berfo çok yakın arkadaş iki eşkıyadır. Bir gün Berfo en yakın arkadaşı Baran’ı satar. Baran jandarmaya yakalanır. Berfo da Baran’ın sevdiği kız Keje’yi ailesinden satın alıp İstanbul’a yerleşir. Otuz beş yıl sonra Baran hapisten çıkar. Berfo’dan intikam almak için İstanbul’a gelir. Berfo’yu bir şekilde bulur ve yüzleşirler. Bu sahnede Berfo o şahane sözü söyler. Keje’ye olan aşkının Baran’ınkinden çok daha büyük olduğunu, Keje’yi daha çok hak ettiğini söyler. Delil olarak da aşk için en yakın arkadaşını satmayı dahi göze aldığını ortaya koyar.

CHP aşkı bu kadar büyük bir aşktır işte. Anlamak için bu kadar büyük bir aşka yaşamış olmak lazım.

Fabrika ayarlarına dönüş

Soru: Sevgili Sivilay Abla, son birkaç gündür bir grup gazete CHP bülteni gibi çıkıyor. Başkalarına yandaş basın diyenlerin kendileri ne oluyor peki? (Fuat Uğurlu)

Cevap: Sevgili Fuat, bizimiz adımız yandaştı. Artık onların adı da yandaş oldu. Gel bundan böyle onlara Kemal Yandaş diyelim.

Kemal Yandaş gazetelerin aslında fabrika ayarları CHP’dir. Bilgisayarımızı düşünelim. Zaman içinde bilgisayarlarımıza duvar resmi (wallpaper) yükleriz. Windows penceresinin gri rengini değiştiririz. İmlecin yerine miyavlayan kedi yükleyenlerimiz olur. Sonra bilgisayar ağırlaşır, yavaşlar. Fabrika ayarlarına geri dön dediğimizde bilgisayar bir rahatlar, yüzüne fer gelir.

Ben gazetelerimizin bu halini çok sağlıklı buluyorum. Hem inkâr inkâr da nereye kadar. Rock Hudson seksen yıl gey olduğunu sakladı da iyi mi etti. Bak Ricky Martin açıkladı rahatladı.

Küçük bir uyarı. CHP’ye Gandi gelmiş medyada bir bayram havasını Erdoğan bir bir not ediyordur. Mutluluktan ağzı kulaklarına varan sevgili meslektaşlarım, ağzınızı azıcık toplayın, sevincinizi bu kadar belli etmeyin. Eğer hesaplar tutmaz da Gandili CHP de iktidar olamazsa birbirinize bakacak yüzünüz kalsın.

Aşk ve laiklik

Soru: Sevgili Sivilay Abla, CHP Milletvekilleri Nur Serter ile Necla Arat bir elmanın iki yarısı gibi görünüyorlardı ama Nur Serter Baykal’dan yana tavır aldı, Necla Arat ise Kılıçdaroğlu’na destek verdi. Bu fark nasıl ortaya çıktı? (Bekir İpek)

Cevap: Sevgili Bekir, Nur Serter aşktan Arat ise laiklikten yana tavrını koymuş görünüyor. Alkışlar Nur Serter için.



Bu haber 882 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,251 µs