Türkiye'ye takdir | " /> Türkiye'ye takdir | "/>

En Sıcak Konular

Putin ve Obama'dan Türkiye'ye takdir

20 Mayıs 2010 14:12 tsi
Putin ve Obama'dan Türkiye'ye takdir Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran'la imzalanan açıklamayla ilgili önemli bir açıklamda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,''İran'la yapılan bu protokol aslında bir diplomasi zaferidir. Zorlu bir süreçti ama bu zorlu sürecin sonunda buna ulaşıldı'' dedi.

Erdoğan ve Kosova Başbakanı Haşim Taçi, Başbakanlık Merkez Bina'da başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlediler ve soruları yanıtladılar.

Erdoğan, bir gazetecinin, ''Sayın Putin ve Obama ile görüştünüz, zamanlama önemliydi çünkü Birleşmiş Milletler'e verilmiş bir yaptırım tasarısı var, izleniminiz nedir? Bu tasarının dondurulması gibi bir süreç yaşanacak mı? BM Genel Sekreteriyle bir görüşme planlıyor muzunuz?'' şu yanıtı verdi:

''Sayın Obama ve Sayın Putin'le dün yaptığımız görüşmelerde öncelikle kendilerini tekrar bilgilendirme fırsatımız oldu. Yaptığımız görüşme uzun uzadıya bir görüşmeydi. Bu görüşmede İran'la yapılan bu protokol aslında bir diplomasi zaferidir. Zorlu bir süreçti ama bu zorlu sürecin sonunda buna ulaşıldı. Burada Brezilyanın da katkısını anmamda fayda var. Sayın Lula'nın da emeğini bir kenara koyamayız. bu çalışmaların neticesinde böyle bir sona ulaştık. Buradaki hassasiyet bir defa şu Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'na üye olmalarının yanında NPT ile ilgili şartları İran kabul ettiğini orada açıkça yine teyid etti. Tabi bunu teyid ederken, barışçıl amaçlarla uranyum zenginleştirme çalışması yapılacağını da her ülkenin hakkı olması hasebiyle tabi orada buda ayrıca teyid ediliyor. Yani yarın biz Rusya ile şu anda nükleer enerji noktasında bir anlaşma yapıyoruz. Dolayısıyla nükleer enerji santralini kurduğumuz zaman bizim de burada zenginleştirilmiş uranyuma ihtiyacımız olacak. Eğer biz bunu kendimiz yapabiliyorsak, biz kendimiz de bunu şüphesiz ki yapacağız. Ama eser nedir? Barışçıl amaçlı olarak bunu enerjide kullanmaktır. Mesele bu olduğu zaman bu zaten en doğal, tabi haktır.''

Erdoğan, dünkü görüşmelerinde Putin ve Obama'nın, ''Türkiye ve Brezilya'nın bu çalışmasını takdir ile andılar. Gerçekten başarılı bir diplomasi örneği dediler'' diye konuştu.



Bu haber 1,027 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,179 µs