"Kılıçdaroğlu’nu Baykal söyledi!" | " /> "Kılıçdaroğlu’nu Baykal söyledi!" | "/>

En Sıcak Konular

"Kılıçdaroğlu’nu Baykal söyledi!"

20 Mayıs 2010 12:25 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı, Bursa Milletvekili Onur Öymen, 'Baykal’ın Gandi’yi hazmedemediği' söylemlerine yanıt verdi.

TV8’de yayınlanan Erkan Tan ile Başkent’ten programının konuğu olan CHP Genel Başkan Yardımcısı, Bursa Milletvekili Onur Öymen; Deniz Baykal’ın yerine yeni bir aday belirlendiğini basından öğrendiğini söyleyerek, ‘’ Sanki Sayın Baykal, bu gelişmelere karşı çıkacak ve engel olacakmış gibi, yeni bir adayın seçildiğini televizyonlardan öğrendik. Baykal’ın Gandi’yi hazmedememesi söylemleri de haksızlık. Zaten, daha en baştan Kılıçdaroğlu’nu da ilk söyleyen Sayın Baykal olmuştu. Kemal Bey, Sayın Baykal’ın açıkladığı bir isimdi.’’ diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nu Açıklayan, Baykal Olsa, Daha Şık Olurdu!

Öymen;‘’Yeni adayın Kılıçdaroğlu olarak açıklanmasını televizyondan öğrenmemiz ve Sayın Baykal’ın açıklanana kadar bundan haberinin olmaması doğrumuydu sizce. Bana kalırsa, yeni adayımızın isminin Baykal tarafından açıklanması, hem parti bütünlüğü hem de birlikteliği adına daha uygun ve şık olurdu.’’ dedi. Önder’imiz Kemal, hedef iktidar.’’ şeklinde pankartlara yansıyanlar ve’ yerden yere vurulan isimler şimdi, göklere mi çıkarılıyor’ söylemleri için de konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı;; ‘’Geleneklerimize ve törelerimize göre yeni bir başlangıç ve aday ile devam etmek sürecinde, eski Başkanımıza da saygısızlık yapılmamalı. Sonuçta Sayın Baykal, uzun yıllar hem CHP hem de Türkiye için önemli hizmetlerde bulunmuş, kıymetli bir isimdir, değerli bir liderdir. Atatürk’ün yolunu çizdiği bir parti olan CHP içinde ayrımcılık yapmak isteyenlere izin vermemeliyiz’’ sözlerini kaydetti.

Yazarlarımıza Kırıldım!

Deniz Baykal’a yönelik, koltuğa ve makama yapışan lider eleştirisinde bulunan yazarlara ilişkin, ‘’Yazarlarımıza kırıldım, bu çok inciltici ve küçültücü bir yaklaşım. Eğer Baykal, gerçekten devam etmek niyetinde olsaydı, istifa etmezdi, zaten’’ diyen Öymen; ‘’Bir lideri desteklemek amacı ile daha öncekileri kötülemek zorunda değiller, saygısızlılık yapılmamalı’’ dedi..


‘’CHP içinde en önemli rütbe,makam sade üye olmaktır’’ diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı; siyasetin bir bayrak yarışı olduğunu, daima kendisinden sonra gelenin de düşünülmesi gerektiğini söyleyerek, ‘’ Makamı yüce kılan şey, ancak o makama hizmetler ve çalışmalar karşılığında bir şeyler kattığında mümkün olur’’ diye konuştu.

Parti İçinde Yollar Ayrılmaz!

CHP’ye yönelik, yolların ayrıldığı söylemleri için, ‘’ Parti içinde yolların ayrılması söz konusu olamaz, bu ancak, partiden ayrılarak gerçekleşebilir. Parti içinde demokrasi demek, tornadan çıkmış gibi aynı şeyi söylemek değildir, zaten.’’ diyen Onur Öymen; ‘’ Basının da körüklemesiyle yapılmaya çalışılan ayrımcılıkların, ne partiye ne de onlara bir şey kazandırması söz konusu olamaz’’ dedi.

‘’İl Başkanları ile yapılan toplantı neticesi de Kılıçdaroğlu’na yönelik güçlü bir destek ve talebin olduğunu ortaya koymakta’’ diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı; parti içinde belli isimlerin aslında bilerek, basının da körüklemesi ile karşı karşıya getirilmesinin en başta CHP’ye zarar vereceğini söyleyerek, ‘’ Ne bizim Kılıçdaroğlu’na karşı tepkili çıkışımız ne de öncesinde kana kan olan isimler ve Önder Sav ile Kılıçdaroğlu’nun şimdi birlikte hareket ediyor olması eleştirileri doğru değildir, açıkça aslında partiye zarar verilmeye çalışılmakta, bunlara karşı bilinçli olmak durumundayız. Biz Kemal Bey’in dışında da aday isimler olabileceğin düşünmüştük, CHP içinde uzun yıllar hizmet vermiş kıymetli isimler var, üstelik bu parti içinde basından öğrenilecek bir netice ve gelişme olmamalı idi.’’ diye konuştu.

Biraz Bekleyin Bakalım Kaset Ne Çıkacak, Baykal’ı Bu Mücadele de Yalnız Bırakmak Olmaz!

Yeni bir lideri desteklerken, eski lidere saygısızlık yapılmasının doğru olmadığını söyleyen ve ‘’Biraz bekleyin bakalım,kaset ne çıkacak.’’diyen Onur Öymen, ‘’ Sayın Baykal’ın istifa konuşmasını asla geri dönmem şeklinde algılamak isteyenler de oldu, ama Baykal’ın bu alçak komploya karşı önemli bir mücadele içine gireceği mesajı da çok net bir şekilde yer aldı. Şimdi, hem CHP’ye hem de eski genel başkanımızı hedef alan bu komplo mücadelesinde, Sayın Baykal’ı yalnız mı bırakacağız, bu doğru olmaz’’ sözlerini kaydetti.

 



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,293 µs