En Sıcak Konular

Taliban en büyük Afgan üssü Bagram'a saldırdı

20 Mayıs 2010 10:12 tsi
Taliban en büyük Afgan üssü Bagram'a saldırdı Afganistan'daki en iyi korunan ve en büyük üslerden biri olan Bagram Üssü dün sabaha karşı saldırıya uğradı.

Taliban mensuplarının düzenlediği düşünülen saldırı sonucu en az bir asker öldü, dokuz asker yaralandı.

Çeşitli kaynakların sayılarını 10 ile 20 arasında verdiği saldırganlar, sabaha karşı yerel saatle 03.00 civarı üsse saldırdı.

Makinalı tüfekler, el bombaları ve bazuka ile düzenlenen baskın ardından çıkan çatışma günün büyük bölümünde devam etti.

Amerikalı yetkililer 10 isyancının öldürüldüğünü açıkladı. Afgan polisi, saldırıya beş kişinin katıldığını ve hepsinin öldürüldüğünü bildirmişti.

Taliban sözcüsü Zabiullah Mücahid ise saldırıyı kendilerinin düzenlendiğini ve eyleme 20 intihar bombacısının katıldığını kaydetti.

Amerikalı sözcü: Başarısız girişim

Üsteki Amerikalı askerlerden Çavuş Tom Clementson, askerlerin bu gibi saldırılara hazırlıklı olduğunu ve hemen karşılık verdiklerini söyledi.

Clementson olayı da "başarısız bir saldırı girişimi" olarak ifade etti.

BBC'nin Kabil muhabiri Ian Pannell ise, bugünkü saldırının Afganistan'daki en büyük ve en güçlü şekilde korunan Amerikan üslerinden birini hedef almış iddialı bir eylem olduğunu söylüyor.

İsyancıların Bagram üssüne bir arabayla yaklaştıkları ve saldırganlardan birinin üzerine giymiş olduğu intihar yeleğiyle birlikte kendisini de havaya uçurduğu bildirildi.

Dün de başkent Kabil'de, bir NATO konvoyunu hedef alan intihar eylemcisi, kendisi ile birlikte 19 kişinin ölümüne yol açmıştı.

Başkent Kabil'in 50 kilometre kadar kuzeyindeki Bagram, Afganistan'daki en büyük askeri üslerden biri ve daha çok Amerikan askerlerini barındırıyor.

Bagram ayrıca, yerli ve yabancı militanların gözaltında tutulduğu ve adı çeşitli kötü muamele iddialarıyla gündeme gelen bir üs.

Muhabirlerimiz Afgan polisinin üssü kuşattığını ve çevrede gizlenmiş başka saldırganlar olması ihtimaline karşı aramaların sürdürüldüğünü belirtiyor.

BBC



Bu haber 793 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,233 µs