En Sıcak Konular

Baykal: Kimseye kırgın değilim

20 Mayıs 2010 09:20 tsi
Baykal: Kimseye kırgın değilim 'Hayırlı olsun. Kemal’e de yeni oluşacak yönetime de başarılar dilerim'

CHP Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi, Deniz Baykal’i ziyaret ettikten sonra, kapıdaki gazetecilere:
- İçten kırgın, dedi.
Gazeteciler, “Kime kırgın?” diye sorunca da:
- Tek tek insanlara değil, kaderine kırgın, diyerek, sözün gideceği adresi değiştirdi.

‘Kendime izin vermem’
Cevdet Selvi’nin açıklamasından sonra Baykal’a, kime kırgın olduğunu sordum:
- Sanıyorum Cevdet Bey kendi izlenimini söylemiş. Şu anda duygularımızla hareket etmeye hakkımız yok. İç dünyamız ayrı. Kırgın olmaya, küsmeye hakkımız yok. Duygularımıza tutsak olmaya hakkımız yok. Kendime bu konuda izin vermem. Elbette ibret alınacak olaylar var. Kimseye kırgın değilim. Sorumlulukla hareket etmemiz gerektiğini biliyoruz. Üzerimize düşeni yaparız. Şimdi küsme, sürtüşme zamanı değil.

‘Memnun olurum’
Baykal’a, dün gazetelere yansıyan anket sonuçlarını da sordum. Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığından sonra yapılan anketler, CHP’nin yüzde 32 düzeyine çıktığını gösteriyordu. Bu tabloyu nasıl yorumladığını sorduğumda şu yanıtı verdi:
- Yükselişten en çok ben memnun olurum, mutluluk duyarım. Daha da yükselmesi en büyük dileğim. CHP’nin hak ettiğine kuşku yok.

‘Başarılar dilerim’
Deniz Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığıyla ilgili soruma da:
- Hayırlı olsun. Kemal’e de yeni oluşacak yönetime de başarılar dilerim, karşılığını verdi.

‘Randevu isteyen olmadı’
Baykal’ın, il başkanları toplantısından sonra iletilen randevu talebini geri çevirdiği basına yansımıştı. İl başkanlarına neden randevu vermediğine ilişkin soruma şu karşılığı verdi:
- Hangi il başkanı randevu istemiş de vermemişim, çıksın söylesin. Bana bir randevu talebi gelmedi. Hiçbir il başkanı beni arayıp, size geliyoruz, demedi. Sadece Antalya il başkanı aradı, dönerken size uğramak istiyorum, dedi. Ona da elbette, buyur, dedim. Olay şu: İl başkanları toplantısına bildiğiniz gibi ben bir mesaj gönderdim. Sonra müzakere başladı. O arada bazı MYK üyeleri aradılar ve bazı il başkanlarının beni ziyareti düşündüklerini söylediler. Bu bana iletildiğinde müzakere daha bitmemişti. Müzakere bittikten sonra, yine MYK üyeleri arayıp, aynı şeyi söylediler ama il başkanlarından bir talep gelmedi. Anladığım kadarıyla kamuoyuna öyle bir açıklama yaptılar ama arkasından belki biraz da mahcubiyetten sonra bakarız, falan diyerek dağıldılar. MYK üyeleri, daha önce söyledikleri için beni tekrar arayıp, işte sonra bakarız diyorlar gibi bir bilgi aktarınca ben de zorlamayın, dedim. Anladım ki beni ziyarette zorlukları var. Benim il başkanlarına randevu vermemem söz konusu olabilir mi?

İl başkanlarına kırgın değilim
Baykal, il başkanlarına bir kırgınlığının da söz konusu olmadığını söyledi. İl başkanları toplantısına gönderdiği mesajda yeni bir genel başkan seçilmesi ve yönetim oluşturulması istediğini tekrarladığını belirtti. İl başkanlarının da adaylığını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu’na doğru yönelmelerinin normal olduğunu, bunu zaten öngördüğünü de vurguladı.

Akıldaki isim
Bugünkü bilgilerle bakınca, Mustafa Özyürek’in, “Baykal’ın aklındaki isim Kemal Kılıçdaroğlu” sözlerinin bir dil sürçmesi olmadığı da anlaşılıyor. Parti yönetiminin görüşmesi sırasında Baykal’ın, Kılıçdaroğlu’nun ismini zikrettiği, ancak bazı itirazlarla karşılaştığı bilgisi de yansımış durumda. Baykal’ı üzenin isim değil, izlenen yöntem olduğu anlaşılıyor.

Fikret Bila / Milliyet



Bu haber 402 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,009 µs