En Sıcak Konular

Gayriahlaki ittifak!

20 Mayıs 2010 08:41 tsi
Gayriahlaki ittifak! Kılıçdaroğlu'nun adaylığını "şeytan ittifakı" olarak değerlendiren Baykal, ihanet suçlamasını dün yüksek sesle dillendirdi. Baykal, ziyarete gelen CHP'li vekillere Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kendisinden gizlendiğini söyledi ve "Saklayarak kaçırara

Kaset skandalının koltuğundan ettiği Deniz Baykal, il başkanlarının ikinci darbesi ile de Angora'daki evine kapandı. İstifa sürecinin ardından evinde onlarca kişiyi ağırlayan, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının ardından da randevu taleplerini reddeden Baykal, dün ise sadece kendisine destek veren milletvekillerini kabul etti. Algan Hacaloğlu, Canan Arıtman, Mehmet Sevigen, İlhan Kesici, Osman Kaptan, Halil Ünlütepe, Hüsnü Çöllü, Tayfur Süner, Tacidar Seyhan'ın da aralarında bulunduğu 20'nin üzerinde milletvekilini ağırlayan Baykal, 'aday ol' çağrısını reddetti.

ADAY OLMAM, KURULTAYA GELMEM

Baykal vekillere aday olmayacağını ve kurultaya katılmayacağını söyledi. Baykal, en çok da 53 yıllık siyaset arkadaşı Genel Sekreter Önder Sav'ın Kılıçdaroğlu'nun adaylığına destek vermesinden duyduğu kırgınlığı dile getirdi ve Sav'ı "gizli hesaplar" yapmakla itham etti. Milletvekillerinden edinilen bilgilere göre ziyarette eski kurmaylarını "ihanetle" suçlayıp sert eleştiriler yönelten Baykal satır başları ile şunları kaydetti:

GAYRİAHLAKİ İTTİFAK

* Kılıçdaroğlu'nun adaylığı benden saklandı. Ben sürecin mutabakat içerisinde götürülmesini telkin ettim ancak buna rağmen, bu işi kaçırarak gizleyerek yaptılar. Basından öğrendik. Kaçırarak, yok sayarak yapmaları hoş olmadı. Yapılış biçimi dışında bir yanlış yok.

* Kemal beyi İş Bankası yönetim kurulu üyeliği için öneren benim. İki dönemdir ismini listelere alan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı yapan, benim. İsmine neden itiraz edeyim.

* Onursal başkanlık önerisi yanlış. Partinin kurucu genel başkanı Atatürk iken bu teklif boştur.

* Ben istifa sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun olabileceğini önermiştim ancak benim bu önerime karşı çıkanlar, bugün yan yana geldiler. Daha önce Önder Sav, Kılıçdaroğlu'nun ön plana çıkmasını doğru bulmuyordu, Kılıçdaroğlu da Sav'ın partideki etkiliğinin fazla olduğunu düşünüyordu. Birden bire ittifak kurdular. Bu gayri- ahlaki ve kutsal olmayan bir ittifak.

Gandi'den sus payı: Çankaya adaylığı

CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekilleri Hakkı Süha Okay, Kemal Anadol ve Haluk Koç ile kurultay bildirisine son şeklini vermek için Meclis grubunda bir araya geldi. Verilen arada gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, kurultay öncesi Baykal ile görüşeceğini ancak yoğun çalışma temposundan dolayı henüz buna fırsat bulamadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, Baykal'dan görüşme talebinin de şimdiye kadar gelmediğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Baykal'ı onursal genel başkan yapacak mısınız?" sorusuna, "O zaten bizim onursal genel başkanımız. Kurultayda bu yönde bir talep gelirse, hiç şüphesiz oy birliği ile onursal başkanımız seçilir. Ama onun için öncelikle Deniz Bey'in rızasının alınması gerekir" cevabını verdi. Kılıçdaroğlu, Milliyet gazetesine yaptığı açıklamada ise kabul etmesi halinde Köşk adaylarının Baykal olacağını söyledi.

Sarıgül: CHP'ye katılmam

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) lideri Mustafa Sarıgül, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan olmasının ardından CHP'ye katılacağı iddialarını yalanladı. TDH'dan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Söz iddiaların doğruluk payı bulunmamaktadır. Mustafa Sarıgül'ün, Kemal Kılıçdaroğlu'na 'CHP'ye katılmak istediği' yönünde bir mesaj göndermesi söz konusu değildir. Türkiye Değişim Hareketi, diğer siyasi partilerden bağımsız bir siyasi harekettir ve partileşme yolunda hızla ilerlemektedir. Rotasında herhangi bir değişiklik olması söz konusu değildir."



Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,510 µs