En Sıcak Konular

AB, 1 trilyon doları kafesledi

20 Mayıs 2010 08:33 tsi
AB, 1 trilyon doları kafesledi 1 trilyon dolarlık hedge fon sektörü AB kıskacında

Avrupa Birliği maliye bakanları, İngiltere’nin yoğun tepkisine karşı Salı günü, 1 trilyon dolarlık hedge fon sektörüne yeni kısıtlamalar getirme konusunda uzlaştı.

Euronun dolar karşısındaki büyük düşüşünde faturayı spekülatörlere çıkarmanın yollarını arayan AB maliye bakanları, Birlik genelindeki 27 ülkede hedge fon düzenlemelerinin standartlaştırılması için Avrupa Komisyonu ile görüşmelere başlama kararı aldı 

Toplantı sonrasında yapılan açıklamada, yeni alternatif yatırım fonu kanununun, AB genelinde sıkı kurallara uyum sağlayacak bir şekilde düzenleneceği belirtildi. Bu düzenlemenin büyük özel girişim sermayelerini ve hedge fonları etkilemesi bekleniyor.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, “Düzenlemeler konusundaki yasal bir boşluğu doldurmak üzereyiz” dedi ve yasa tasarısının en kısa zamanda milletvekillerinin onayına sunulacağını belirtti.

İNGİLTERE KARŞI ÇIKIYOR    

Avrupa’daki hedge fonların yüzde 80’ine ev sahipliği yapan İngiltere, aylardır kendi sınırları içindeki hedge fonların İngiltere’deki düzenlemelerden geçip, Avrupa’nın yarım milyarlık nüfusuna güvenle satılabileceğini belirtiyor.

Ancak şu anda İspanya dönem başkanlığında olan AB’nin 31 Mayıs’ta başlatacağı yeni görüşmeler, Avrupa merkezli olmayan ve İngiltere’ye kolay bir şekilde ulaşmak için kullanılan fonlar için şartları çok daha fazla zorlaştırması bekleniyor.

Hedge fon yöneticileri ise, İngiltere haricindeki 26 AB ülkesinin her birinden bu düzenleme için onay almanın ücretlerde milyonlarca dolara mal olacağını ve hedge fon sektörünün İsviçre ve Ortadoğu’ya akın etmesine neden olabileceği uyarısında bulundu.

Avrupalı maliye bakanları, George Osborne’u, hedge fon sektörü konusunda çıkan kararı onaylamak zorunda kalabileceğini belirtti.

Schaeuble, “Avrupa’da işler böyle işliyor. Biz bir birliğiz ancak bazı kararlar bazı rahatsız edebilir. Bugün İngiltere’nin düştüğü duruma yarın başka bir ülke düşebilir” dedi.

Alman bakan ek olarak, “Birlik içinde büyük bir çoğunluk bu kanun geliştirilmesini istiyor ve gerekli olduğunu düşünüyor” dedi.



Bu haber 814 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,066 µs