En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan kaza bölgesinde

19 Mayıs 2010 18:39 tsi
Başbakan Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti sonuna kadar mağdur ailelerin yanında olacaktır...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sonuna kadar mağdur ailelerin yanında olacaktır. Hükümetimiz tüm gayretleri ile çalışmalarını sürdürüyor." dedi.

Başbakan Erdoğan, 30 işçinin göçük altında kaldığı Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi'ndeki kurtarma çalışmalarını yerinde inceledi.

Erdoğan, madencilerin aileleri ile görüştükten sonra bir açıklama yaptı. İç ve dış desteklerle birlikte 400 kişilik bir ekiple çalışmaların sürdüğünü anlatan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Öncelikle Gelik'teki bu kömür madeni ocağındaki kaza sebebiyle hepinize tekrar geçmiş olsun temennisinde bulunuyorum ve az önce aldığım bilgilere göre de şu anda 400 kişilik bir ekiple, 2 saatte bir değişen 25 kişilik gruplar halinde çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Şunu özellikle konuşmamın başında vurgulamak isterim. Bu tür olaylarda dedikodu çok olur. Burada gerek bakan arkadaşlarımın, gerek genel müdürümün, gerekse yetkililerin bilgileri doğru bilgi olmalıdır. Bu bölgenin insanı zaten bu tür olaylara aslında alışık. Şöyle 20 yıl gerisine kadar incelediğimde, Zonguldak bölgesinde bir çok bu tür kazaları yaşadık. Ben de geldim, bu ocaklara indim. Kömür madeni ocaklarında çalışan arkadaşlarımla çalışma koşullarını inceledim, beraber iftar yaptım. Bu mesleğin kaderinde maalesef bu var. Bir çoğunun ailesi bu meslekten emekli olmuş. Şu anda devlet olarak, hükümet olarak elimizden gelen bütün gayretle çalışmalarımızı iç ve dış desteklerle yürütüyoruz. Bu süreç içerisinde size kim derse ki 'bir gün sonra bu iş bitecek' sakın inanmayın. Bu, günle bağlı bir olay değil. Ama bütün arkadaşlarım en kısa sürede sonuca ulaşmak için gayretlerini sürdürüyor. Ondan sonraki hedefimiz, bu kazanın nedenini araştıracağız. Hüznüm büyüktür. Özellikle kardeşlerimin yakınlarının üzüntüleri, bizimle mukayese edilemeyecek kadar derin."

Kendisine yönelik protesto ile ilgili de konuşan Başbakan Erdoğan, "Demin buraya geldiğimizde birisi çıkıp edepsizce laflar etti, hatta en ağır şekilde küfür etti. Araştırdık, buranın insanı değil. Ankara'dan gelen birisi; işi gücü bu tür provokatörlük yapmak. Halkımızın bu tür provokasyonlara gelmeyeceğine inanıyorum." diye konuştu

Bakanların neticeye varılana kadar bölgeden ayrılmayacağını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bütün çalışmaların hızla sürdüğünü vurguladı.

Erdoğan, "Bakan arkadaşlarım buradan neticeye varana kadar ayrılmayacak. Zaten TTK yetkilileri buradalar. Uluslararası yanı zamanda ulusal yardım kuruluşumuz Kızılay'a da teşekkür ediyoruz. Dün İspanya'da aynı şeyleri söyledik. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sonuna kadar bu mağdur ailelerin yanında olacaktır. Bütün hızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu arada kurtarma ekibinde çalışan arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Burada netice alma umudundayım." ifadelerini kullandı.

cihan



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,019 µs