En Sıcak Konular

150 milyon Avrupalı interneti hiç kullanmamış

19 Mayıs 2010 13:21 tsi
Dünyada internetin en yoğun olarak kullanıldığı bölgelerden biri olan Avrupa'da bile yaklaşık 150 milyon kişinin hiç internet kullanmadığı ortaya çıktı.

Avrupa Komisyonu Dijital Rekabet Kurulu tarafından hazırlanan bir raporda gösterilen bu durum, Danimarka ve İsveç gibi internet kullanımın çok yüksek olduğu ülkelerde büyük bir şaşkınlığa yol açtı.

Her yıl düzenli olarak internet kullanımıyla ilgili bir rapor yayınlayan Avrupa Komisyonu Dijital Rekabet Kurulu, yeni yayınladığı 2010 raporunda, Avrupa'da yaşayan insanların yüzde otuzunun hiç internet kullanmadığını ortaya koyuyor. Avrupalıların yüzde 60'ının düzenli olarak internet kullandığının ifade edildiği raporda, toplam nüfusun yüzde 30'unun interneti hiç kullanmadığı söyleniyor.

YAŞLI AVRUPALILAR İNTERNETE GİRMİYOR

Raporda internet kullanımın sosyo-ekonomik şartlara göre büyük değişiklik gösterdiği belirtiliyor. Yaşlılar ve düşük eğitim seviyesine sahip kişiler interneti az kullananlar arasında. Yaşlı Avrupalıların yüzde 59'u interneti hiç kullanmıyor. Diğer taraftan internet gençler ve yüksek eğitim alan kişiler arasında oldukça yaygın.

Avrupa'da son yıllarda internet hızının yüzde seksen arttırıldığı ifade eden Avrupa Konseyi Dijital Rekabet Kurulu, AB'nin 2020 yılına kadar bağlantı hızını 30 Mbps'in üzerine çıkarmayı hedeflediğini belirtiyor. Avrupa Birliği şu anda bu sahada Kore ve Japonya gibi ülkelerin çok daha gerisinde yer alıyor.

Avrupa Konseyi Dijital Rekabet Kurulunun raporunda dikkat çektiği noktalardan biri de internet kullanımının üretime yönelik pozitif katkısı. Raporda internet kullanımının, AB'deki üretimi son 15 yıl içerisinde yüzde 50 arttırdığı ifade ediliyor.

AVRUPALILAR İNTERNET ÜZERİNDEN ALIŞVERİŞ YAPMIYOR

Raporda Avrupalıların internet üzerinden alışveriş yapmayı sevmedikleri de açıkça görülüyor. AB'nin tamamındaki kullanıcılarının sadece yüzde 22'si internet üzerinden alışveriş yapmayı tercih ediyor. Avrupalılar bu konuda da birçok gelişmiş ülkenin gerisinde kalıyor. Amerika'da internet kullanıcılarının yüzde 75'i internet üzerinden alışveriş yapıyor.

İNTERNETİN EN ÇOK KULLANILDIĞI ÜLKELER DANİMARKA VE İSVEÇ

Neredeyse her üç Avrupalıdan birinin internet kullanmadığının ifade edildiği raporda AB genelinde internetin en yoğun olarak kullanıldığı ülkelerin Danimarka ve İsveç olduğu görülüyor. Bu ülkelerde halkın yüzde 80'inden fazlası interneti aktif bir şekilde kullanıyor. Toplam nüfusu 5,5 milyon olan Danimarka'da 4,6 milyondan fazla internet kullanıcısı var. Nüfusu 9 milyonun biraz üzerinde olan İsveç'te ise internet kullanıcılarının sayısı 8 milyondan fazla.



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,576 µs