En Sıcak Konular

Sağda Çiller rüzgârı

19 Mayıs 2010 08:37 tsi
Sağda Çiller rüzgârı  
DP’de Cindoruk muhalifleri Yılmaz ve Çiller’i bir araya getirmek için kolları sıvadı.

Bu görüşmeye temkinli bakan Çiller’in “Geri döndüğümde vatandaşa diyecek yeni şeylerim olmalı, bunun hazırlığını yapıyorum” dediği öğrenildi

Siyaset kulisleri CHP’nin olağanüstü kurultay sürecine kilitlenirken, balayı dönemini tamamlayan merkez sağın birleşik partisi DP’de de kongre rüzgarları esiyor. DP’nin son GİK toplantısında Hüsamettin Cindoruk ekibine bayrak açarak, 12 Haziran kongre gündemine genel başkanlık seçiminin de alınmasını sağlayan Mesut Yılmaz öncülüğündeki ANAP kanadının, bu kongrede yeniden aday olacağını ilan eden Cindoruk’a karşı rakip çıkartma arayışı sürüyor.

DP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bu süreçte ANAP kanadından sürpriz bir hamle geldi. Yılmaz kurmaylarının geçtiğimiz günlerde Çiller kurmaylarına giderek, Tansu Çiller ile Mesut Yılmaz arasında bir görüşme yapılabilmesi için yardımcı olmalarını istedikleri öğrenildi. Yılmaz’ın talebi doğrultusunda olduğu ifade edilen görüşme isteminin, ANAP kurmayları Beyhan Arslan ve Ömer Ertaş tarafından Çiller kurmaylarına iletildiği bildirildi.


Fularını gönder iş bitsin!

Siyaseti bıraktıktan sonra kendisiyle hiç görüşmeyen, DP ile birleşme aşamasında yine kendisini “dışarda” tutup muhatap almayan ANAP kanadına “kırgın” olduğu ifade edilen Çiller’in, Yılmaz kanadından gelen bu talebe şimdilik “sıcak bakmadığı” bildirildi. Geçtiğimiz Pazar günü ABD’den Türkiye’ye dönenen Çiller’in, kurmaylarına, görüşme talebine ilişkin Yılmaz kanadına bir yanıt verilmesi için “Bir süre daha bekleyelim” dediği öğrenildi.

12 Haziran kongresinde aday olması için aralarında eski milletvekilleri, mevcut bazı DP GİK üyeleri ve il başkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişiden telefon, faks ve mektup yoluyla çağrı aldığı ifade edilen Çiller’in, aktif siyasete dönüş için 13-14 Kasım’da yapılacak DP Olağan Kongresi’ni düşündüğü belirtiliyor.

Çiller’e, “Yeter ki aday olduğunu açıkla sonra istersen kongre salonuna dahi gelme. Fularını gönder iş bitsin” şeklinde çok sayıda ilginç mesajın geldiği ifade ediliyor.


’Verecek cevabım olmalı’

Çiller’in, 12 Haziran kongresinde aday olmasına yönelik baskılara da, “Geri döndüğümde vatandaş bana ’8 yıl sesin çıkmadı. Şimdi niye geldin? Benim için ne yapacaksın? diye sorduğunda verecek bir yanıtım olmalı. Her konuda somut önerilerimiz, hedeflerimiz olmalı. Bunun hazırlığını yapıyorum. Haziran erken olur” diyerek karşılık verdiği ve örtülü biçimde Kasım’ı işaret ettiği ifade ediliyor.
 
vatan



Bu haber 772 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,816 µs