En Sıcak Konular

Ertuğrul Günay'ı haklı çıkardılar

18 Mayıs 2010 15:01 tsi
Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak, Baykal'ın seks kasetinin parti içinden birlerinin sızdırdığını söyleyen Günay, "Dediklerimi haklı çıkardılar" dedi...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP'de yaşanan gelişmelerle ilgili olarak, ''Geçen bir yanlış anlaşılma oldu. Bir canlı yayında, ısrarlı sorular karşısında tespitlerimi söyledim. Alındı arkadaşlar ama yaşadığımız olaylar tespitlerimin ne kadar doğru olduğunu galiba gösteriyor'' dedi.

Günay, Baykal'la ilgili ortaya atılan kaset iddialarını değerlendirirken, görüntülerin CHP içinden szıdırıldığını ima ederek "Siz insanların demokratik yollarını tıkamışsanız başka yollardan sizden bunun öcünü alırlar. Bu hesaplaşmanın nerden kaynaklandığı nerden topluma verildiği herkes bunu biliyor yani. Bence bunu kaşıyarak başka şeyler söylemek zorunda kimseyi bırakmasınlar. Siz insanların demokratik söz söyleme hakkını insanlara kapatırsanız insanların hak- hukunu çiğner ve olmayacak birtakım mekanizmalar kurarsanız sizi de böyle acımasızca çıkar birileri böyle hesaplaşır. Öyle kıyımlar olmuştur ki... O kıyımlar da böyle saygısız ve acımasız misillemelere insanları götürmüş olabilir. Öyle insanlar çizilmiş, haksızlıklar yapılmıştır ki... Size de men dakka dukka." demişti.

Hacettepe Üniversitesi ve Altındağ Belediyesinin Hamamönü bölgesinde ortaklaşa yürüttüğü Sanat Sokağı projesinin inşaat alanında incelemelerde bulunan Günay, burada gazetecilerin, CHP'de Deniz Baykal'ın istifası ve yaşanan gelişmelerle ilgili sorusu üzerine, ''Arkadaşlar bu konularla meşgul değilim. Geçen bir yanlış anlaşılma oldu. Bir canlı yayında, ısrarlı sorular karşısında tespitlerimi söyledim. Alındı arkadaşlar ama yaşadığımız olaylar tespitlerimin ne kadar doğru olduğunu galiba gösteriyor diyeyim nokta. Bu konu bitmiştir'' diye konuştu.

Günay, ''Peki, parti içindeki görüş ayrılığını nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusu üzerine de ''Başka partilerin iç işindeki görüş ayrılıkları beni ilgilendirmez'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, ''Peki Deniz Baykal döner mi'' sorusuna da gülerek, ''Size şunu söyleyeyim arkadaşlar, bugün Müzeler Haftası biliyorsunuz, Türkiye çapında biz de müzelerimize her zamankinden çok fazla büyük bir ilgi göstermeye çalışıyoruz'' yanıtını verdi.

Müzelere her zamankinden fazla ilgi göstermeye çalıştıklarını dile getiren Ertuğrul Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:

'''Tarihi öğrenmemiz konusunda müzeler birer tarihi bellek merkezi. O açıdan hem Ankara'da hem de Türkiye'nin her tarafında müzelerimize büyük bir önem veriyoruz, ilgi gösteriyoruz. Çorum Müzemiz de Avrupa müzeleri arasında bir yarışmaya katılıyor bu ay içinde. Umarım iyi bir dereceyle dönecektir. Daha önce Burdur müzemiz böyle bir ödül almıştı. Anadolu'da çok sayıda güzel, ünik müzeler oluyor.

Ama bu arada başka bir dileğimi de özellikle söylemek istiyorum bugünle ilgili. Şu anda Zonguldak'ta, yer altında, 30'dan fazla işçimiz var. Her şeyden önce onların sağlıkla hayata dönmelerini bütün kalbimle temenni ediyorum. Şu anda bütün sorunlarımızın, bütün dertlerimizin, bütün konularımızın önünde onların yaşama yeniden sağlıklı bir biçimde dönmeleri geliyor.''



Bu haber 765 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,826 µs