En Sıcak Konular

Meteoroloji'den 20 il için kuvvetli yağış uyarısı

18 Mayıs 2010 09:36 tsi
Meteoroloji, kuzey, iç ve batı kesimlerde bulunan 20 il için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Yağışların Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul'un Anadolu yakası, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Yalova) ile İzmir, Manisa, Aydın, Kütahya, Bolu, Düzce, Karabük, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat ve Ordu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, güney, iç ve batı bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak, kuzeydoğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek. Bölgelere göre hava durumu ise şöyle tahmin ediliyor;

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, güney ve doğusu ile Tekirdağ çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların İstanbul'un Anadolu yakası, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların İzmir, Manisa, Aydın ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, batısı ile doğusunun iç kesimleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; iç kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Kırşehir, Nevşehir, Aksaray ve Karaman illeri dışında bütün bölge aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; bölgenin güney ve doğusunda güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde Bolu ve Düzce ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde Bolu, Düzce, Karabük ve Sinop çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Samsun, Amasya, Tokat ve Ordu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, zamanla kuzey ve batısı çok bulutlu, Ardahan çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

cihan

 



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,254 µs