En Sıcak Konular

Sav ile Baykal'ın yolları ayrıldı

18 Mayıs 2010 08:01 tsi
Sav ile Baykal'ın yolları ayrıldı
Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık adaylığına ilk destek veren isimlerden CHP Genel Sekreteri Önder Sav, akşam saatlerinde yeni açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Merkezi'nden çıkışta gazetecilere konuşan Sav, "Deniz Baykal'la siyaseten yollarımız ayrıldı"dedi.

Hangi aday çıkarsa çıksın kurultayda Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklamasının ardından CHP MYK tarafından istifaya davet edilen Sav, Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş'in kendisine yönelik sözlerine de yanıt verdi.

Ateş'in yaşananları ''Önder Sav operasyonu, darbe'' olarak olarak değerlendirmesine değinen Sav, ''Yılmaz Ateş'in, Önder Sav'ın çapına gelebilmesi için çok fırın ekmek yemesi lazım. Yılmaz Ateş daha CHP'liliği bilmeden başka kulvarlarda yüzerken Önder Sav, CHP'de siyaset yapıyordu, yapmaya da devam edecek. Çok Yılmaz Ateş'leri biz cebimizden çıkardık, sokağa bıraktık. Zaten bu telaşın temelinde yaklaşan kurultayda yok olacaklarını görmeleri yatıyor'' dedi.

Gelişmelerden dolayı üzüntü duyduğunu ifade eden Sav, ''Üzüntüm, bu telaşa koskoca Deniz Baykal'ı alet etmeye kalkışmalarıdır. Ben, Sayın Baykal'ın bu oyuna gelmeyeceğine inanıyorum. Bu kurultayı ahenkli bir şekilde, CHP'ye yaraşır bir şekilde, belli çıtayı aşağı düşürmeden, birbirimizi severek, sayarak, omuz omuza, gönül gönüle yaşayacağımızı CHP ailesine yaraşır bir kurultay yapacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.

Önder Sav, Kılıçdaroğlu'nun, genel başkanlık için adaylığını açıklamasının örgütte, seçmen tabanında, CHP'lilerde büyük bir rahatlama yarattığını belirtti.

Sav, ''Bu rahatlamayı görmemek için insanların kör olması lazım. Belki bu binadaki arkadaşlarımız kör ama toplum kör değil. Toplum bunları algılıyor. Ben de kurultaya kadar görevimin başındayım. Güçleri yetiyorsa Parti Meclisi'ni toplasınlar, hep beraber hesaplaşalım, beni görevden alsınlar'' ifadelerini kullandı.

haberturk



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,646 µs