CIA suçlaması | " /> CIA suçlaması | "/>

En Sıcak Konular

Önder Sav'a CIA suçlaması

18 Mayıs 2010 08:08 tsi
Önder Sav'a CIA suçlaması 
Deniz Baykal’ın istifası sonrası 'Aday değilim' diyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını açıklaması CHP’de ipleri gerdi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, günlerdir beklenen adaylık açıklamasını dün yaptı. Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkan Vekilliği’nden istifa ederek, 22-23 Mayıs’ta yapılacak olağan genel kurultayda, genel başkanlığa aday olacağını açıkladı. Kılıçdaroğlu, açıklamasının ardından önce Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi’yi ardından Genel Sekreter Önder Sav’ı ziyaret etti.

BAYKAL İLE GÖRÜŞMEDİM

Önceki açıklamalarında Deniz Baykal’dan “53 yıllık dostum” diye bahseden Sav, CHP’ye yönelik kuşatmaları Kılıçdaroğlu’nun etrafında kenetlenerek aşacaklarını belirtirken, yaptığı açıklamanın CHP binasındaki arkadaşları dahil birçok kişinin ezberini bozmuş olabileceğini ifade etti ve “Ama köhneleşmiş ezberlerle yola gidecek halimiz kalmamıştır. CHP, geleceğine bakacak, Türkiye’nin geleceğine bakacak. İçine itilmekte olduğumuz darboğazı yaracağız, aşacağız” diye konuştu. Sav, Kılıçdaroğlu’na verdiği destek konusunda Baykal ile görüşmediğini, Baykal’ın adaylığının sözkonusu olması halinde de Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini söyleyerek, “Benim tavrım değişmez. Hiç hedef saptırmam. Bundan sonra kim aday olursa olsun benim tavrım hiç değişmez” dedi. Sav’ın Kılıçdaroğlu’na destek vereceğine ilişkin açıklamasını, Sav’ın odasında bulunan partililer alkışlarla karşıladı.

MYK GERİLDİ

Bu gelişmelerin ardından toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında Kılıçdaroğlu’nun adaylığı tartışıldı. Önder Sav ile MKY üyesi Savcı Sayan arasında söz düellosu yaşandı. Gergin geçen MYK’da, Sayan, Sav’a “CIA ajanı. Sorun Kılıçdaroğlu’nun adaylığı değil. Komploya alet oldunuz” diye tepki gösterdi. Yılmaz Ateş, MYK’da Baykal’a geri dön çağrısı yapılması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Sav, MYK’yı terk etti. Sav’ın ayrılmasının ardından MYK, Baykal’a dön çağrısı yapılması kararı aldı. Toplantının ardından CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, bir basın toplantısı düzenledi.

Daha önce “Baykal’ın da adayı Kılıçdaroğlu” açıklaması yapan ve Baykal’ın bunu yalanlaması üzerine “partideki genel kanaati dillendirdiğini” savunan Özyürek yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Deniz Baykal’ın engin deneyim ve birikimine ihtiyaç vardır. Kurultayda yeniden genel başkanlığa getirilmesi için çağrı yapılması kararlaştırıldı. Danışmadan Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini açıklayan Genel Sekreter Sav’ı görevden çekilmeye çağırıyoruz.” Görüntü ve suikast ihbarı iddiaları ortaya çıkmadan önce de Baykal sonrası planlar yapılıyordu. Sav merkezli yapılanma, Baykal sonrası A takımı denilebilecek kadro oluşumunu şekillendirmişti. Kılıçdaroğlu ve Hakkı Süha Okay’ın bu yapılanmanın öne çıkan iki ismi olduğunu duyurmuştuk.

“Genel Başkanımız aday olsa da adayım”

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, kurultay sürecinde 90 yıllık köklü bir geçmişi olan CHP’nin adaysız, eli kolu bağlı olmasının düşünülemeyeceğini söyledi. Seçmeni ve örgütüyle partinin ve genel kamuoyunun gösterdiği ilgi ve destekten güç aldığını belirten Kılıçdaroğlu, “Tüm CHP ailesini güçlükleri birlikte göğüslemeye ve aşmaya davet ediyorum’’ diye konuştu.

ANADOL SÜRPRİZİ

Baykal ile yeni bir görüşme yapıp yapmadığının ve adaylık konusundaki fikrinin neden değiştiğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, ‘’Sayın Genel Başkanımız’la yeni bir görüşme yapmadım’’ dedi. Kılıçdaroğlu, il başkanları toplantısından Baykal’ın yeniden adaylığına yönelik bir karar çıkması halinde de aday olacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, genel merkezin ardından Meclis’e geçerek CHP Grup Başkanvekilleri Hakkı Süha Okay ve Kemal Anadol ile görüştü. Sav’dan sonra ikinci sürpriz destek, bu görüşmede ortaya çıktı. Sav’a yakınlığı ile bilinen Okay’ın desteği beklenen bir gelişme olurken, yıllardır Baykal’ın yakınında bulunan Anadol da Kılıçdaroğlu’na tam destek verdi.

BAYKAL’IN iLK TEPKiSi: KOMPLONUN PARÇASI

Kendisine ait olduğu iddia edilen görüntüler için “kopmlo” diyen Baykal, Sav’ın Kılıçdaroğlu’na verdiği desteği “Komplonun bir parçası” diye değerlendirdi.

CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa eden Deniz Baykal’ın, CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan adaylığı açıklaması ile CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın Kılıçdaroğlu’na destek vermesini, “Komplonun bir parçası” şeklinde değerlendirdiği öğrenildi. Bugün’ün aldığı bilgiye göre Baykal, Kılıçdaroğlu’nun adaylık, Önder Sav’ın ise destek açıklamasını, kendisini arayan yakın milletvekillerine, “Bana ve CHP’ye yönelik bir komplonun parçası” şeklinde değerlendirdi. Angora Evleri’ndeki konutundan gelişmeleri izleyen Baykal, telefonlara doğrudan çıkmadı. Telefonlara eşi Olcay Baykal bakarken, Baykal, tercih ettiği milletvekili ve yöneticilerle konuştu. Bazı milletvekilleri Baykal için “sakin” bazıları ise “öfkeli” şeklinde farklı açıklamalar yaptı.

HABERİ YOKMUŞ

Bazı milletvekillerinin, gelişmelerin “Baykal’ın bilgisi dahilinde gerçekleştiğini düşündüğü” ancak Baykal ile görüşmeden sonra CHP liderinin habersiz olduğunun ortaya çıktığı anlaşıldı. Kılıçdaroğlu’na destek bildirisine imza atan bazı milletvekillerinin bu gelişmeden sonra imzalarını çekmek istediği iddia edildi. Bu arada Kılıçdaroğlu-Sav ittifakı, kulislerde Sav’ın “Genel Sekreterlik konumunu koruma” şartı ile destek olarak yorumlandı. 2008 sonunda gerçekleşen kurultayda kabul edilen ve “parti yönetiminin başkan yardımcılarından oluşması, genel sekreterlik makamının sadece temsil nitelikli olacak şekilde lağvedilmesini” öngören tüzük değişikliklerinin askıya alınacağı belirtiliyor. Bu durumda Sav’ın yeni yönetimin de genel sekreteri konumunu sürdüreceği belirtiliyor.

CHP’li Yılmaz Ateş: Sırtımızdan hançerlendik

CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığa aday olmasının ardından ortalık karıştı. CHP'nin önde gelen isimleri arasında sert tartışmalar yaşandı.Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına en sert tepki ise CHP Milletvekili Yılmaz Ateş'ten geldi. Yılmaz Ateş 'Kılıçdaroğlu daha önce il başkanları toplantısından önce bir şey söylemeyeceğini açıklamıştı. ancak görüyoruz ki fikri değişmiş. Bu bir iç darbedir. Sırtımızdan hançerlendik' diye konuştu.

BAYKAL’IN AVUKATI DA ‘KILIÇDAROĞLU’ DEDi

Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını açıklamasının arda’ndan CHP’li 60’a yakın milletvekili Kılıçdaroğlu’nu desteklemek amacıyla Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Basın açıklamasını Önder Sav ekibinden Ankara Milletvekili Tekin Bingöl okudu. Bingöl, “Bu tavrımızla Baykal’ın yeni bir dönemin başlatılması isteğini de yerine getirmiş oluyoruz” dedi. Milletvekilleri arasında Güldal Mumcu’nun yanı sıra Baykal’a yakın Gürol Ergin, Ahmet Küçük, Yaşar Tüzün, Ensar Öğüt, Birgen Keleş, Gaye Erbatur ve Çetin Soysal gibi isimler dikkat çekti. Baykal’ın avukatı olarak bilinen Şahin Mengü, önceki kurultayda Baykal’a karşı genel başkan adayı olan Haluk Koç, 367 kararını eleştirdiği için Baykal’dan tepki alan Muharrem İnce, Baykal’a açıkça “geri dönme” diyen ilk isim Ali Topuz, çarşaf açılımında Baykal’a tepki gösteren Necla Arat yer aldı.

TEKİN: HAYIRLI OLSUN

Kılıçdaroğlu’nun adaylığını açıklamak için dün yapılacak İl Başkanları Toplantısı’nı beklememesi dikkat çekerken, Bugün’e konuşan İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Antalya ve İzmir dışındaki delegelerin çoğunun Kılıçdaroğlu’nun adaylığını desteklediğini açıkladı. ‘’Kılıçdaroğlu’nu destekliyor musunuz’’ sorusuna ise Tekin, “Kemal Bey’e hayırlı olsun diyorum. Sadece bu kadar söyleyebilirim’’ dedi.

bugün



Bu haber 854 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,455 µs