En Sıcak Konular

Frattini: Anlaşması "olumlu ama...

17 Mayıs 2010 21:12 tsi
İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, İran ile Türkiye ve Brezilya arasında sağlanan uranyum takası anlaşmasının, "olumlu bir adım olmakla birlikte uluslararası camianın beklentilerini karşılayabilecek düzeyde olmadığı" görüşünü savundu.

İtalyan ajanslarında yer alan haberlere göre Frattini, Madrid'de Avrupa Birliği-Latin Amerika zirvesinde yaptığı konuşmada, "Brezilya ve Türkiye'nin oynayabileceği önemli rolü teslim etmekle birlikte, her şeyden önce anlaşmanın içeriğini iyi inceleyerek, uzlaşma sağlanıp sağlanamayacağına bakmak lazım. Zira yaptırımlar konusunda zaten bir uzlaşma sağlanmak üzereydi. Düşünülen yaptırımlar zaten, uluslararası camianın İran'la müzakereleri sonlandırmasını değil, başlatmasını amaçlıyor. Bizim istediğimiz de budur" dedi.

Frattini, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ve Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İran nezdindeki girişimlerini "olumlu" diye niteleyerek, "Lula'nın ve Türkiye Başbakanı'nın girişimi, hiç kuşkusuz bir ilerleme teşkil etmekle birlikte, bana göre, uluslararası camiayı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nce yaptırım uygulanması eğilimine sürükleyen kuşkuları, belirsizlikleri ve soru işaretlerini giderebilecek düzeyde değildir" diye konuştu.

İtalya Dışişleri Bakanı Frattini, Madrid'de Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva'nın katıldığı toplantıda yaptığı değerledirmede, İran ile Türkiye ve Brezilya arasında sağlanan anlaşmanın İran'ın nükleer programının denetimi açısından çok net olmadığını ileri sürerek, "Anlaşmada, zenginleştirilecek uranyum miktarı, özellikle de bizim büyük önem verdiğimiz bir mesele olan İran'ın nükleer programının tümüyle barışçıl nitelik taşıyacağı konusunda netlik söz konusu değil. Bu bir sorundur" görüşünü savundu.



Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,359 µs