En Sıcak Konular

Fenerbahçe'de yara derin...

17 Mayıs 2010 17:24 tsi
Şampiyonluğu Bursaspor'a kaptıran ve taraftarlarının çıkardığı olaylar nedeniyle de yaşadığı şok kat kat artan sarı-lacivertlilerde önümüzdeki dönem bir çok gelişmeye gebe.

Özellikle maçın bitimiyle beraber bir grup taraftarın şeref tribününe sızarak yöneticilere saldırmak istemesi ve en çok Başkan Aziz Yıldırım'a tepki göstermelerinden sonra yakın çevresine "Ben artık bırakıyorum" demesinin yankıları sürüyor. Aziz Yıldırım'ın dışında aralarında İlhan Ekşioğlu'nun da olduğu 3 yöneticinin de istifa etmek istedikleri öğrenildi. Geceden bu yana önce topluca toplantıda olan, sonra gruplara ayrılarak durum değerlendirmelerini yapan yöneticilerin aldıkları kararları kamuoyu ile paylaşmaları bekleniyor.

Gözler özellikle Aziz Yıldırım ve Daum üzerinde yoğunlaşırken, Guiza da eleştiri oklarına hedef olmuş durumda. Başkan Aziz Yıldırım'ın Alman hoca ile fiziksel bir temas kurması beklenmezken, alınacak olumlu-olumsuz kararların tebliğ edileceği öğrenildi.

Guiza ile Lugano bugün ülkelerine giden ilk futbolcular olurken, şampiyonluk hesapları yapan Sarı-Lacivertlilerin daha çok yarına göre plan yaptıkları ama yaşanan yıkım nedeniyle uçuşlarını öne aldıkları da belirtildi.

Uzun süredir sakat oynayan Gökhan Gönül, Gökhan Ünal ve Özer Hurmacı ise tatilden önce doktora gidecekler. 3 futbolcu da bıçak altına yatıp önümüzdeki sezona sağlıklı girmek için tedavisini tamamlattıracak. Milli futbolcular ise yarından itibaren mullu takımın ABD kampı için toplanacak.

Öte yandan Fenerbahçe ile olan opsiyonu kendisinden habersiz uzatılmak istendi diye hakkını aramaya çalışan Semih, takımının Trabzonspor maçında gole ihtiyacı olmasına rağmen oyuna alınmamasıyla gemileri iyice yaktı.

Oyun 2. yarıda Trabzonspor ceza sahası içinde geçerken Daum'un Semih'in yüzüne bile bakmaması sonucu kararını kesinleştiren golcü oyuncu kendisine kulüp arıyor. Özellikle Türkiye'de bitmeyen taşkınlıkların dün doruğa çıkması da Şentürk ailesinin yurt dışına gitme kararı almasını sağladı. Semih'in eşi yurt dışında huzurlu bir ortamda iyi bir kulüpte forma giymesini isterken, menajeri de bu konuda çalışmalar yapıyor.

Bu arada Fenerbahçe'deki hasar ve ekonomik kayıp da çok büyük.

Taraftarların önce gol sevincinde ardından şampiyonluğun kaybedilmesi birlikte çıkardıkları yangın, sökülen koltuklar, tuvaletlerde kırdıkları lavabo ve pisuarlar önemli bir zarara yol açtı. Stad dışında da bazı kapı ve camlar hasar görürken faturanın 200 bin TL civarında olduğu tespit edildi.

Fenerbahçe şampiyonluğu kaçırarak ekonomik anlamdaki beklentilerin tersine bir tablo ile karşılaştı. Şampiyonluk primi olan yaklaşık 16 milyon TL yerine 8-9 milyon TL kazanabilen Fenerbahçe şampiyonlar ligine direkt katılamayarak yaklaşık 23 milyon TL'den oldu ve bu rakamın yerine en fazla 10 milyon TL alabilecek. Sarı-Lacivertliler ön elemeleri geçmesi halinde Bursaspor ile pastayı paylaşabilecek.

Fenerbahçe'nin hisseleri de dibe vurdu

Fenerbahçe'nin Trabzonspor ile berabere kalarak şampiyonluğu kaybetmesinin ardından bir darbe de borsadan geldi. İlk seans başlar başlamaz dibe oturan hisseler ikinci seans açılışta da tepetaklak oldu. Fenerbahçe hisseleri yüzde 18.57 kayıpla 57 liraya indi ve açık ara günün en çok kaybettiren hissesi oldu.

Fenerbahçe 2010-2011 sezonu için şampiyonlar ligine 3. ön eleme turundan itibaren başlayacak. Bu turda seri başı olan Fenerbahçe'nin ilk rakibi 16 Haziran'da çekilecek kuralar sonrası belli olacak. Bu turda ilk maçlar 27-28 Temmuz'da rövanşlar 3-4 Ağustos'da oynanacak. 4. ön elemede ise Fenerbahçe'yi Sevilla, Tottenham, Ajax gibi takımlar bekliyor.

Hürriyet



Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,183 µs