En Sıcak Konular

'CHP'de yeni bir dönem başlıyor'

17 Mayıs 2010 15:59 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın istifasının ardından CHP'de yeni bir dönemin başladığını söyledi. Bingöl, Baykal'ın arzusunun da bu yönde olduğunu iddia etti.

CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren 58 milletvekili adına TBMM'de bir açıklama yapan Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, "Bu yaşananlar partimizin ve Genel Başkanımızın bugüne kadar uğradığı ve bundan sonra uğrayabileceği haksızlıklara ve saldırılara karşı CHP'lilerin nasıl kenetlendiklerinin bir göstergesidir. Sayın Genel Başkanımızın istifasından sonraki günlerde, kamuoyunda, hafta sonunda yapılacak kurultayda genel başkanlık adaylığı ile ilgili değişik isimler gündeme gelmiştir. Memnuniyetle görülmüştür ki CHP'de genel başkanlık yapabilecek çok değerli siyasetçiler vardır. Bu da hiç kuşkusuz CHP'nin siyasi zenginliğinin göstergesidir. Bu süreçte kamuoyunda bu konuda çokça değerlendirmeler yapılmış, medyada yoğun katılımlı anketler ilgiyle takip edilmiştir. Bu süreçte sıklıkla konuşulan isimlerden birisi de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmuş ve ilk günden itibaren kamuoyunda Sayın Kılıçdaroğlu ile ilgili çok olumlu bir yaklaşım sergilenmiştir. Nihayet bugün Sayın Kılıçdaroğlu, kendi özgür iradesiyle ve büyük bir kararlılıkla toplumun her kesimden gelen talepleri dikkate alarak Genel Başkan adaylığını açıklamıştır." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklamasından ardından bazı milletvekili arkadaşları ile bir araya gelip gelişmeyi değerlendirdiklerini kaydeden Bingöl, "Bu tavrımızla Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal'ın yeni bir dönemin başlatılması isteğini de yerine getirmiş oluyoruz." dedi.

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, ''Biz, Genel Başkanımızın hem istifa sürecinde hem daha sonra yaptığı açıklamalarındaki mesajı doğru algıladık." iddiasında bulundu.

Bingöl, daha sonra gazetecilerin sorularını ccevapladı. "Elinizdeki listede kaç milletvekilinin imzası var?'' sorusuna Bingöl, "Sayı söyleyip bağlayıcı olmak istemiyorum. Çünkü henüz görüşemediğimiz milletvekilleri var ama listede 58 imza var şu anda." karşılığını verdi. Bir başka gazetecinin, "Sayın Baykal'ın işaret ettiği kişi anlamı' çıkarabilir miyiz?'' sorusu üzerine Tekin, ''Biz, Sayın Genel Başkanımızın hem istifa sürecinde hem daha sonra yaptığı açıklamalarındaki mesajı doğru algıladık. Sayın Genel Başkanımız, istifa ederek onurlu bir tavır sergiledi ve 'yeni bir sürecin başlatılması gerektiğini, yeni bir Genel Başkan adayının ortaya çıkması gerektiğini' ifade etti. Biz bunu doğru algıladık." diye konuştu.

Öte yandan Kılıçdaroğlu'na destek veren milletvekilleri şunlar: "Güldal Mumcu, Tekin Bingöl, Ali Koçal, Hüseyin Ünsal, Akif Ekici, Gürol Ergin, Ahmet Küçük, Yaşar Tüzün, Kemal Demirel, Bayram Meral, Fatih Atay, Erol Tınastepe, Abdürrezak Erten, Oğuz Oyan, Haluk Koç, Ensar Öğüt, Halil Ünlütepe, Gökhan Durgun, Murat Sönmez, Eşref Karaibrahim, Orhan Ziya Diren, Abdullah Özer, Sacit Yıldız, Hulusi Güvel, Birgen Keleş, Şevket Köse, Durdu Özbolat, Mevlüt Aslanoğlu, Vahap Seçer, Osman Coşkunoğlu, Ali Rıza Ertemür, Yaşar Ağyüz, İsa Gök, Ali Arslan, Malik özdemir, Tansel Barış, Rahmi Güner, Metin Arifağaoğlu, Turgut Dibek, Bilgin Paçarız, Şahin Mengü, Şinasi Öktem, Ali Oksal, Muharrem İnce, Rasim Çakır, Engin Altay, Gaye Erbatur, Mevlüt Coşkuner, Atilla Kart, Akif Hamzaçebi, Çetin Soysal, Abdüllaziz Yazar, Derviş Günday, Ali Topuz, Necla Arat, Önder Sav, Kemal Anadol ve Hakkı Suha Okay."

CİHAN



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,128 µs