En Sıcak Konular

Şandır: Başbakan ülkeden kaçıyor

17 Mayıs 2010 15:48 tsi
Şandır: Başbakan ülkeden kaçıyor MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, Başbakan'ın dış ülkelerle yaptığı arabuluculuk faaliyetlerini ve gezileri "Başbakan ülkeden kaçıyor" şeklinde değerlendirirken Arap ülkeleri ile yakınlaşmayı ise eksen kayması olarak nitelendirdi.

Şandır, MHP Mersin İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında hükümete sert eleştirilerde bulundu. AK Parti'nin 7 buçuk yılda milleti hayal kırıklığına uğrattığını savunan Şandır, "Halkın takati tükendi dayanacak gücü kalmadı." dedi.

Son günlerde yaşanan yumruklu saldırıları bunun bir sonucu olduğunu anlatan Şandır, "AK Parti'nin bakanları, milletvekilleri sokağa çıkamaz hale geldi. Hiç tasvip etmiyoruz ama bakanlar yumruklanmaya, milletvekilleri yuhalanmaya başlandı. Buda göstermektedir ki millet bu iktidardan memnun değil." ifadesini kullandı.

Yeni anayasanın milletin değil AK Parti'nin olduğunu ifade eden Şandır, milletin anayasanın ancak uzlaşma ile sağlanabileceğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın gizli gündemini meşrulaştırmak için TBMM'deki yasama zemininin kullanıldığını öne süren Şandır, "AK Parti'nin tek taraflı aldığı kararlar, demokratik olmadığı gibi, anayasa değişikliğinin meclisin değil AK Parti'nin anayasası olduğunu ortaya koymuştur." diye konuştu.

Demokratik açılımla ilgili hükümete ağır ithamlarda bulunan Şandır, bölücülük yapıldığı gerekçesiyle yetkili makamlara suç duyurusunda bulundu. "Açılımının siyasetini yapan ve hukukunu kuran AK Parti, PKK ile işbirliği içindedir" diyen Şandır, "PKK'nın 30 yıldan bu yana 40 bin insanı katlederek gerçekleştiremediğini şimdi Başbakan, gayreti ile siyaset üreterek, hukuk kurarak gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Bu suçtur. Türkiye Cumhuriyeti devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür. Siz bu milleti etnik temelde ayrıştırır, ayrı milletler olarak değerlendirirseniz bölücülük yapmış olursunuz. Başbakan bölücülük yapıyor. Siyasi bölücülük yapıyor. Bu anayasamıza göre suçtur. Suçun gereğini yapacak mevkiler ise bellidir." şeklinde konuştu.

Gazetecilerin Başbakan'ın dış ülkelere yaptığı ziyaretler, arabuluculuk faaliyetleri ile ilgili sorularına da cevap veren Şandır,

Başbakan'ın ülkeden ve Türk insanından kaçtığını iddia etti. Türk insanının problemler içinde olduğunu savunan Şandır, "Açlık işsizlik yoksulluk artık cinnete dönüşen olaylara yansımaktadır. Başbakan bunun sorumlusudur. Türkiye'yi Türk milleti adına AK Parti yönetmektedir. Başbakan yönetmektedir. Türkiye'nin sorunlarının çözümünden kaçmaktadır. İran, Ermenistan ve Suriye'nin veya bir başka ülkenin uluslar arası veya Türkiye ile olan sorunlarını çözmek Başbakan'a düşmez. Başbakan bu milletin başbakanıdır. Öncelikle bu milletin sorunlarını çözmek zorundadır." diye konuştu.

Şandır, Arap ülkeleri ile yaşanan yakınlaşmayı ise eksen kayması olarak nitelendirdi.

AK Parti hükümetinde Türkiye hızla eksen kayması yaşadığını ifade eden Şandır şöyle devam etti: "Atatürk'ün çizdiği, çağdaş medeniyet dediği, batı medeniyetine entegrasyon şimdi başka yönlere doğru kaydırılmak istenmektedir. Bunu devam ettirebilmeleri mümkün değil, çünkü Türkiye Jeopolitik değerleri ile çok önemli bir ülkedir. Eksen kayması siyasi bir takım depresyonlara sebep olacaktır. Biz bu yöndeki gayretleri, iyi niyetli olduğunu varsaymamıza rağmen Türkiye'nin lehine olmayacağı kanaatindeyiz."

Deniz Baykal ile ilgili iddia edilen görüntülerin ise çok iğrenç ve utanç verici bir komplo olduğunu anlatan Şandır, bu komplonun tüm gerçekleri ile bir an önce ortaya çıkarılmasını istedi.

"Bu konuda bir gizlilik ve kirlilik geleceğe intikal ettirilmemeli, millete yüklenilmemelidir" diyen Şandır konuşmasında, "Genel Başkanımız Devlet Bahçeli olaydan iki gün sonra olayın tüm gerçekliği ile ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi. Biz bu konuda Hem CHP Genel Başkanı'nı, hem buna karşı bir ahlaksızlık nitelendirmesi yapan Başbakan'ı haksız bulmaktayız. Türk milletine karşı saygısızlık yaptıkları kanaatindeyiz. Eski anamuhalefet partisi genel başkanı ve iktidarın başı bu çirkin olayın üzerinden siyaset yaparak Türk milletine haksızlık yapmaktalar. Saygısızlık yapmaktalar. Bunları milletim adına kınıyorum." ifadesine yer verdi.

CİHAN



Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,678 µs