En Sıcak Konular

6 komplo teorisi iflas etti

17 Mayıs 2010 14:32 tsi
Önceki iki sezonda Sivasspor'un yaşadıklarını bu yıl Bursaspor'un yaşayacağını ve dört büyüklerin Anadolu'dan başka bir şampiyon çıkmasına izin vermeyeceği yönündeki komplo teorileri iflas etti.

Futbol mafyasının, derin güçlerin, yayın ihalesini alan şirketin, İstanbul medyasının başka takımın şampiyon olmasını istemediğini iddia edenler de yanıldı. Üstelik bu iddianın sahiplerini yanıltanlar üç büyükler (Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzon) oldu.

KOMPLO 1: ANADOLU'DAN ŞAMPİYON ÇIKARTMAZLAR

Geçmişi çok eskiye dayanan bu iddia artık geçerliliğini yitirdi. Bugün itibariyle Anadolu ihtilalı gerçekleşti ve Bursa yerli ve gelecek vaat eden bir teknik direktörle şampiyonluk ipini göğüsledi.

KOMPLO 2: YAYIN GELİRİ BÖLÜNECEĞİ İÇİN 4 BÜYÜKLER YENİ BİR ŞAMPİYON ÇIKMASINI İSTEMEZ

Bu iddiayı ortaya atanlar naklen yayın gelirlerinin bölüneceğini gerekçe göstererek daha önce şampiyonluk yaşayan 4 büyük kulübün paranın daha fala bölüşülmemesi için yeni bir şampiyona izin vermeyeceğini iddia ediyorlardı. Oysa dün akşam Bursaspor'u üç büyükler şampiyon yaptı. Trabzon Fener'e yenilmedi, Beşiktaş Bursa'ya kaybetti ve Bursa şampiyon oldu.

KOMPLO 3: MUSTAFA DENİZLİ ERTUĞRUL SAGLAM'IN BAŞARILI OLMASINI İSTEMEZ

Bursaspor-Beşiktaş maçıyla ilgili dile getirilen spekülasyonlardan biri de Mustafa Denizli'nin Bursa'ya kaybetmesinin mümkün olmadığı yönündeydi. Çünkü Denizli, yerine geldiği Ertuğrul Sağlam'ın bir Anadolu takımını şampiyon yapmasını istemezdi. Dün Bursa-Beşiktaş maçı bu tezi öne sürenlerin aksine Bursa'nın rahat bir galibiyetiyle bitti.

KOMPLO 4:TRABZON ANADOLU'DAN BAŞKA ŞAMPİYON ÇIKMASINI İSTEMEZ

Bu tezi öne sürenler Trabzonspor'un Fenerbahçe ile oynayacağı maça motive olmasının zor olduğunu, bu nedenle sarı lacivertlilerin evindeki maçı kolaylıkla kazanacağını söylüyordu. Ancak maçta gördük ki, başta keleci Onur olmak üzeren bütün Trabzon takımı Fenerbahçe'ye yenilmemek için onurlu bir mücadele gösterdi.

KOMPLO 5: İSTANBUL MEDYASI İZİN VERMEZ

Eskiden beri Fenerbahçe'nin şampiyon olması halinde gazetelerin tirajlarında gözle görülür bir artış olduğu yönünde bir kanaat vardır. İstanbul medyasının Bursa yerine Fenerbahçe'yi tercih edeceği tezi de dün akşam itibariyle sona erdi.

KOMPLO 6: DİGİTÜRK FENERBAHÇE'Yİ İSTER

Naklen yayın ihalesini yeniden 5 yıllığına alan Digitürk'ün daha çok decoder satmak için Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını isteyeceği ve bunun için gerekli yelere baskı yapacağı tezi de boş çıktı.



Bu haber 756 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,503 µs