En Sıcak Konular

"Türkiye ile aramızı hiçbir şey bozamaz"

17 Mayıs 2010 14:29 tsi
Azerbaycan Meclis Başkan Yardımcısı Bahar Muradova, Türkiye ile Azerbaycan arasını hiç bir şeyin bozamayacağını söyledi.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) toplantısı için Kazakistan'ın eski başkenti Almatı'ya gelen Bahar Muradova, iki ülke arasındaki ilişkilerin çok sağlam temellere dayandığını ve hiçbir şeyin bu temeli sarsamayacağını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan'a ziyaretini önemsediklerini aktaran Muradova, Cihan Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulundu. Muradova, dost ve kardeş iki ülke arasında zaman zaman bazı küçük sorunlar yaşansa da genel anlamda ilişkilerin çok iyi olduğunu aktardı.

Türkiye'nin Ermenistan ile imzaladığı protokolün Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkileri bozacağı yönündeki iddiaların, hiçbir zaman gerçeği yansıtmadığını zamanla gördüklerini ifade eden Bahar Muradova, Karabağ meselesi çözülmeden Türkiye Ermenistan sınırının açılacağı yönündeki iddialarında asılsız çıktığını belirtti.

Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmeden, Türkiye sınırı açmayacağını aktaran Bahar Muradova, Başbakan Erdoğan bunu defalarca dile getirildiğini kaydetti. Azerbaycan olarak Türkiye'nin sınır komşuları ile sorunları çözmesini kendileri tarafından da memnuniyetle karşılanacağını söyleyen Muradova, sözlerine şöyle devam etti: "Asıl sorun Ermenistan'ın kendisinde var. Ermenistan sadece Azerbaycan'dan toprak talep etmiyor. Ermenilerin asıl amaçlarının Türkiye'den de toprak koparmak. Ermeniler her fırsatta ve her platformda Türkler tarafından sözde soykırıma uğradıklarını belirterek Türkiye'yi zor durumda bırakmak istiyor." diye konuştu.

Ermenilerin her platformda dile getirdiği sözde soykırım iddialarının amacına ulaşamayacağına da inandığını sözlerine ekleyen Muradova: "Türkiye büyük ve güçlü bir ülkedir. Türkiye'nin büyüklüğüne inanıyoruz. Biz Türkiye ile Azerbaycan ilişkilerini dost ve kardeşlik zemininde sürdürülmesini istiyoruz. Türkiye'nin Ermenistan'la da sorunları var ve bu sorunların çözülmesi için Türkiye, Azerbaycan ile birlikte hareket etmelidir." dedi.

(CİHAN)



Bu haber 827 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,995 µs