En Sıcak Konular

Ertuğrul Sağlam rekor kırdı

17 Mayıs 2010 14:12 tsi
Turkcell Süper Lig'de görev yapan en genç teknik direktör olan Ertuğrul Sağlam (39), 1,5 sezon da takımını şampiyon yaparak kariyerini zirveye taşıdı.

47 yıllık tarihinde zirvelere hasret kalan Bursaspor'un şampiyonluk hikayesi de Ertuğrul Sağlam ile başladı. 2005-2006 sezonunda İkinci Futbol Ligi A Kategorisi'nde şampiyon olarak Turkcell Süper Lig'e yükselen Bursaspor, aradan geçen yıllarda istikrarı bir türlü yakalayamadı. 2006-2007 sezonunda, 12 galibiyet, 9 beraberlik ve 13 yenilgi ile 45 puan toplayan ve ligi 10. sırada bitiren Bursaspor, Fenerbahçe'yi deplasmanda 1-0 yenerken, Beşiktaş ve Galatasaray'a mağlup oldu.

2007-2008 sezonunda 9 galibiyet, 11 beraberlik, 14 yenilgi alan Bursaspor, 38 puanla ligi 13. sırada bitirdi. Başarısız bir sezon geçiren yeşil - beyazlılar, aynı sezon Fenerbahçe'yi deplasmanda 2-0 yenmeyi başarısı göstermişti.

BURSASPOR SAĞLAM'LA AYAKLANDI

2008-2009 sezonunun ilk yarısında istikrarsız bir dönem geçiren Timsahlar, Samet Aybaba ve Güvenç Kurtar gibi teknik direktörlerin görevlerinden ayrılmasının ardından Ertuğrul Sağlam ile el sıkıştı. Yeşil - beyazlı takım, 10 yıldır aradığı istikrarı Sağlam'la buldu.

Ertuğrul Sağlam ile iyi bir ivme yakalayan Bursaspor, geçen sezon Avrupa kupalarına katılmayı adeta kıl payı kaçırdı. 2008-2009 sezonunda Galatasaray'ı ve Fenerbahçe'yi kendi sahasında mağlup eden yeşil - beyazlılar, Beşiktaş ile berabere kaldı. Bursaspor, 16 galibiyet, 10 beraberlik ve 8 yenilgi ile 58 puan toplayarak ligi 6. sırada bitirdi. Timsahlar, Sağlam yönetiminde topladığı 58 puanla kulüp rekorunu da kırdı.

Geçen sezonun ikinci döneminde Ertuğrul Sağlam'ın takımın başına gelmesiyle başlayan yükseliş, Bursaspor'a 'Anadolu devrimi' şansını getirdi. Bu sezon 23 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 yenilgi alarak 75 puanla şampiyon olan Bursaspor, tarih yazdı. 3 büyüklerle yaptığı maçlarda kendi sahasında sadece Fenerbahçe'ye yenilen yeşil - beyazlı takım, Galatasaray ve Beşiktaş'ı Bursa'dan puansız gönderdi.

Deplasmanda Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı yenen Timsahlar, Galatasaray ile berabere kaldı.

Adını '5. Büyük' olarak tarihe altın harflerle yazdıran Bursaspor'un baş mimarı ise ligin en genç teknik direktörü unvanına sahip Ertuğrul Sağlam oldu. Sezon başında Bursaspor'un sezon sonu hedefini 'Avrupa kupalarına katılmak' şeklinde açıklayan genç teknik direktör Sağlam, ligin en genç kralı unvanını aldı.

CİHAN



Bu haber 759 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,299 µs