En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'na yoğun destek

17 Mayıs 2010 13:39 tsi
Kılıçdaroğlu'na yoğun destek CHP'den 60'ın üzerinde milletvekilinin Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladığı belirtilirken gözler MYK toplantısına çevrildi. CHP MYK toplantısının ardından bir grup milletvekilinin basın açıklaması yaparak Kılıçdaroğlu'na desteklerini açıklaması beklen

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, "CHP Genel Sekreteri Önder Sav olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekliyorum" dedi.CHP’nin 22-23 Mayıs 2010 tarihlerinde yapılacak olağan genel kurultayında CHP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ı parti genel merkezindeki odasında ziyaret etti.Sav ve Kılıçdaroğlu bir süre baş başa görüştükten sonra basına açıklama yaptılar. Önder Sav, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ilişkin şunları söyledi:

"53 yıllık siyasi geçmişi olan bir siyaset adamı olarak, CHP Gençlik Kollarından yetişen, kademe kademe bu partide pek çok görevi üstlenmiş olan bir siyasetçi olarak, aklımı, duygularımın önüne koyarak, ülkenin gerçeklerini görerek, partimizin içinde bulunduğu sıkıntıları değerlendirerek, önümüzdeki sürecin ne şekilde aşılması gerektiğini görerek, CHP Genel Sekreteri olarak, bu benim düşüncelerim diğer Merkez Yönetim Kurulu üyelerini bağlamaz, CHP Genel Sekreteri Önder Sav olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekliyorum."

 'BAYKAL ADAY OLMASIN' DİYECEKLER

CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını açıklamasının ardından bir grup milletvekili bir araya gelerek, "Deniz Baykal bu kurultayda aday olmasın" açıklaması yapmaya hazırlanıyor. Milletvekillerinin Meclis’te bir araya gelmesi ve durum değerlendirmesinin ardından açıklama yapması bekleniyor.

İŞTE BAZI CHP'Lİ VEKİLLERİN DEĞERLENDİRMELERİ

CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, hafta sonunda yapılacak Kurultay’da aday olacağını açıklarken, CHP milletvekilleri de Kılıçdaroğlu’nun adaylığını değerlendirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlıktan istifa eden Deniz Baykal’la yaptığı görüşmenin ardından beklenen açıklamasını yaparak adaylığını açıkladı. Kılıçdaroğlu’nun adaylığını açıklaması, parti kulislerini hareketlendirirken CHP milletvekilleri adaylık kararını ANKA’ya değerlendirdi. CHP’lilerin Kılıçdaroğlu’na ilişkin değerlendirmeleri şöyle:

Yalova Milletvekili Muharrem İnce: Deniz Bey geri dönmüş olsaydı kesinlikle desteklerdim dönmediğine göre bu partinin yapacağı en akıllıca şey Kılıçdaroğlu’nu tek aday olarak seçimlerde desteklemektir, umarım başka aday olmaz. Ben Muharrem İnce olarak Kılıçdaroğlu’nu destekliyorum.

İstanbul Milletvekili Algan Hacaloğlu: Bana sorarak aday olmadı sorsun o zaman değerlendiririm.

İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan: Adaylık kararı için kendisine başarılar diliyorum. Ancak süreç Kemal Bey’in adaylığını açıklaması ile bitmiyor. CHP’de halkın yeni yapılanma talebi var. Kemal Bey bu talebin neresinde olacak? Parti içindeki güçleri toparlayabilecek mi? Bunları zaman gösterecek.

Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir: Milletvekillerindeki ortak kanaat hem partinin geleceği hem kendi geleceği açısından Genel Başkanımızın bu Kurultay’da aday olmaması yönünde. Kılıçdaroğlu’nun adaylığı bir çıkış gibi görünüyor.

Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk: Partimize, ülkemize, milletimize hayırlı olsun.

Manisa Milletvekili Şahin Mengü:  "Doğru bir karar. CHP gibi bir parti kurultaya adaysız gitmezdi. Bu durum, Sayın Baykal’a sonuna kadar sahip çıkmayacağımız anlamına gelmiyor. CHP Genel Başkanı’na yapılan her türlü haksızlığa ve soysuzluğa karşı sonuna kadar mücadele edecektir" dedi.

Mersin Milletvekili İsa Gök ise Baykal’ın, "aday olmayacağını’ açıkladığını anımsatarak, "partinin Baykal’a vefa borcu bulunduğunu" söyledi. Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının partide büyük bir yankı oluşturduğunu anlatan Gök, "Sayın Kılıçdaroğlu’nun açıklamasını destekliyoruz. Bu anlamda zaten bir basın açıklaması da olacak. Kurultay’dan sonra sanıyorum Kılıçdaroğlu genel başkanımız olacak. Tüm ülkeye, tüm örgütlerimize hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.

'ADAYLIĞI RAHATLATTI'

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, "Kılıçdaroğlu’nun adaylığı rahatlatmıştır, önemli olan bundan sonraki aşama" şeklinde değerlendirdi.

Ağyüz ANKA’ya yaptığı değerlendirmede, toplumun beklentisinin, hafta sonu yapılacak kurultaydan CHP’nin yenilenerek çıkması olduğunu belirterek, "Gelişmeler, Kılıçdaroğlu’nda düğümlenmişti. Ortak payda Kılıçdaroğlu ismiydi. Onun için adaylığını açıklaması rahatlatmıştır. Ben Kılıçdaroğlu’nun desteklenmesinden yanayım. Önemli olan bundan sonraki aşama. Milletvekillerimizin, il başkanlarımızın, kurultay delegelerimizin, partili kamuoyunun yenileşmenin başlangıcına elele destek vermesi lazım. Bireysel olarak siyasi geleceğimizi değil, ülkemizin geleceğini partimizin geleceğini düşünmek zorundayız. Deniz Baykal istifa erdemliliğini gösterdi. Bundan sonra destek vererek bir kez daha kamuoyunun takdirini kazanacaktır" diye konuştu. Baykal’ın yaptığı açıklamalardan, yeniden aday olmayacağı anlamının çıktığını belirten Ağyüz, Genel Sekreter Sav’ın desteğinin önemli olduğunu da vurguladı. Ağyüz, "komplolara karşı durmak için yenilenmeden başka çıkış yolumuz yok. Tutarlı yeni bir isme yeni bir harekete ihtiyaç var" dedi.

SON SÖZÜ KURULTAY SÖYLENECEK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan adaylığını, "Son sözü kurultay söyleyecektir" sözleriyle değerlendirdi.

NTV’de soruları yanıtlayan Öymen, Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklamasının ardından, "kurultay" vurgusu yaptı. Öymen, "Daha önce söylediklerimizde bir değişiklik olmadı. Şu sırada bizim MYK üyesi olarak arkadaşlarımıza danışman daha fazla bir şey söylememiz mümkün değildir. Ama genel yaklaşımımız bellidir, o da şudur; kararı kurultay verecek. Kurultay adına hiç kimsenin karar vermesi mümkün değildir. Son sözü kurultay söyleyecektir" dedi.

CHP’nin kurultaydan birlik ve beraberlik içinden çıkacağına inandığını ifade eden Öymen, "Bu komployu da yapanların yanına kar bırakmayacağız, orası da muhakkaktır. CHP’yi bu komploya kurban etmeyeceğiz" diye konuştu.

Milliyet



Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,014 µs