En Sıcak Konular

Yeni tanıklar ortaya çıktı

17 Mayıs 2010 12:14 tsi
Bugün 5. yılına giren Danıştay saldırısıyla ilgili yeni tanıklar ortaya çıktı. Alparslan Arslan'ın saldırıdan 1 gün önce Danıştay binasına giderek keşif yaptığı belirlendi.

16 Mayıs sabahı Danıştay binasında keşif yapan Alparslan Arslan'ın hareketlerinden kuşkulanan 2 kat görevlisinin güvenlik birimini uyardığı tespit edildi.

Alparslan Arslan tarafından silahlı saldırıya uğrayan 2. Daire'de görevli kat hizmetlileri Cafer Özbek ile Yılmaz Demir olaydan sonra verdikleri yazılı ifadelerinde saldırıdan 1 gün önce 2. Daire'nin bulunduğu kata çıkan Alparslan Arslan'ın hareketlerinden şüphelendiklerini ve durumu güvenlik görevlilerine ilettiklerini belirttiler.

Kat görevlisi Özbek ve Demir ifadelerinde Alparslan Arslan'ın kendilerine 2. Daire'nin yerini sorduğunu belirterek aralarında geçen diyalogları da aktardı. Yılmaz Demir ifadesinde Alparslan Arslan'a 2. Daire'nin yerini gösterdikleri zaman, 'Mesaj gelecek' dediğini belirtirken, Arslan'ın 1 gün sonra saldırıda bulunacağı 2. Daire'nin önüne yarım saat sonra tekrar geldiğini anlattı.

Olaydan 1 gün önce Alparslan Arslan'ın hareketlerinden kuşkulanarak, polisi bilgilendiren Yılmaz Demir, ifadesinde Alparslan Arslan'ın Danıştay Başkanı'nın kullandığı asansöre yönelmesine dikkat çekti.

2 GÖREVLİNİN İHBARI EMNİYET'E BİLDİRİLDİ Mİ?

Her gün yeni bir sır perdesinin aralandığı Danıştay baskınından 1 gün önce Alparslan Arslan'ın hareketlerinden şüphelenerek polisi uyaran kat görevlileri Yılmaz Demir ile Cafer Özbek'in yaptığı ihbarın Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne iletilip iletilmediği ise bilinmiyor. Danıştay saldırısıyla ilgili soruşturmayı yürüten Ankara 11.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Orhan Karadeniz'in yargılama sırasında bu konunun üzerinde ise hiç durmadığı ortaya çıktı. Kat görevlilerinin emniyette verdikleri ifadede yer alan bazı bilgiler ilk kez gün yüzüne çıkarken, Ankara'daki yargılama sırasında bu konusun araştırılmadığı belirlendi. Mahkeme Başkanı Orhan Karadeniz Danıştay binasındaki güvenlik kameralarıyla ilgili ayrıca bir araştırma yapılmasına ihtiyaç duymadığını belirtmişti.

Alparslan Arslan'ın 17 mayıs günü Danıştay 2. Dairesine yaptığı silahlı saldırı sonucunda Mustafa Yücel Özbilgin yaşamını yitirirken Kamuran Erbuğa, Ayfer Özdemir, Ayla Gönenç ve Ahmet Çobanoğlu yaralanmıştı. Saldırının ardından kaçmaya çalışan Alparslan Arslan Danıştay'ın güvenlik görevlilerince yakalanmıştı.

Ergenekon davasıyla birleştirilen Danıştay saldırısına ilişkin her gün yeni bir bulgu ortaya çıkıyor. Saldırı sırasında güvenlik kameralarının arızalı olduğu şeklindeki bilgiler yanlış çıkarken, teknik bilirkişilerin incelemesi sonucunda OYAK Güvenlik tarafından kameraların hard disklerinin silindiği ortaya çıkarılmıştı.

KAT GÖREVLİSİ ÖZBEK 1 GÜN ÖNCE BİLDİRMİŞ

Saldırıdan bir gün önce Danıştay binasında keşif yapan tetikçi Alparslan Arslan'dan kuşkulandığını belirterek, güvenlik birimlerini uyardığını anlatan belirten kat Görevlisi Cafer Özbek ifadesinde olayı şöyle anlattı: "Ben 16.05.2006 günü saat 10.00-10.30 sıralarında Danıştay Ek Bina 5. katta bulunan Danıştay 2. Daire Başkanı'nın odasının bulunduğu odanın kapısını elinde çantalı bir şahsın zorlayarak açmaya çalıştığını gördüm. Bunun üzerine şahsa; 'Beyefendi buyurun kiminle görüşeceksiniz' dedim. Şahıs da benim yanıma geldi ve 'Başkan Bey'le görüşeceğim' dedi. Davanız kaçıncı dairede diye sordum. Şahıs da bana '3'de, 5'de ve 2'de' dedi. Yalnız şahsın durumundan şüphelendim. Yüz hatlarının değiştiğini fark ettim. Şahsa, 'Yanlış dairedesiniz, davanız varsa kalem odasından veya Başkanvekilimiz Çağatay Bey'den öğrenebilirsiniz' dedim. Bunun üzerine şahıs benim yanımdan ayrıldı."

Beni de öldürecekti

Danıştay 2. Dairesi'nin kat görevlisi Cafer Özbek olay anını ise şöyle anlattı: "17.05.2006 günü saat 10.00 sıralarında Danıştay 2. Daire heyetinin toplantısı devam ediyordu. Toplantıda Danıştay 2. Daire Başkanı Mustafa Birden, üye Mustafa Yücel Özbilgin, üye Kamuran Erbuğa, üye Halide Ayfer Özdemir, üye Ayla Gönenç, tetkik hakimi Ahmet Çobanoğlu bulunmaktaydı. Ben heyete çay veriyordum ve oda da bulunmaktaydım. Kapalı olan kapı aniden açıldı ve hızlı bir şekilde sol elinde çanta, sağ elinde tabanca bulunan bir şahıs içeri girdi. Tabancayı ilk önce Daire Başkanı Mustafa Birden'e doğrultarak ateş etti. Ben ilk ateş sırasında Daire Başkanı Mustafa Birden ile Mustafa Yücel Özbilgin'in arasında ayakta bulunu-yordum. Şahıs, daha sonra da toplantı halinde bulunan dairenin diğer üyelerine ateş etmeye başladı. Ben o arada ateş eden şahsa müdahale etmek için üzerine yürüyüp şahsı itekledim. O anda elinde bulunan silahı bana doğrulttu. Dolayısıyla ben de hareket edemedim ve köşeye sıkıştım. Şahıs bir daha ateş etmedi ve sekreterlik odasından koridora doğru yöneldi ve gitti. Bunun üzerine ben hemen camı açarak Sıhhiye Orduevi tarafına bağırarak; "Yardım edin, cinayet işlendi, başkanımı ve üyelerini vurdular" diye bağırdım.

Hemşehrim ne arıyorsun?

Danıştay 2. Daire'nin kat görevlisi Yılmaz Demir ise ifadesinde olayı şöyle anlattı: "16.05.2006 günü saat 10.00 sıralarında Danıştay 2. Daire Başkanlığı koridorunda temizlikçi Köksal ... isimli arkadaşla oturup masa üzerinde bulunan dergileri karıştırırken yanımıza günlük hafif sakallı, elinde siyah çantalı bir şahıs geldi. Temizlikçi Köksal isimli arkadaş şahsa, 'Hemşehrim ne arıyorsun' diye sordu. Şahıs da bize; 'Burada bir davam var' dedi, bunun üzerine ben de 2. Daire Başkanlığı kalemini göstererek, 'İçeri gir, içerden öğrenebilirsin' dedim."

Mesaj bekliyorum

2.Daire'nin görevlisi Yılmaz Demir, Alparslan Arslan'ı kendilerine "Mesaj bekliyorum" dediğini belirterek, aralarında geçen diyalogu şöyle aktardı: "Bunun üzerine kendisi de bana 'Bir mesaj gelecek, mesajdan sonra görüşürüm' dedi. Daha sonra 'Burada oturabileceğim, çay içebileceğim yer var mı' diye sordu. Bende kendisine '8. katta kafeterya var, orada içebilirsin' dedim. Ama gidip gitmediğini bilmiyorum."

Birden'in asansörüydü

Danıştay 2. Dairesi'ni basarak bir üyenin ölümüne 4 kişinin yaralanmasına yol açan Alparslan Arslan'ın bir gün önce keşif yaptığı binada Danıştay Başkanı'nın bindiği asansörü seçtiği ortaya çıktı. Kat görevlisi Yılmaz Demir ifadesinde şunları anlattı: "Kendisi personelin bindiği asansöre değil de koridorun sağ tarafında bulunan genellikle Danıştay Başkanı'nın bindiği asansöre yöneldiğini gördüm."

Soru sorunca elini yüzünü ovuşturdu

Kat görevlisi Yılmaz Demir ifadesinde şunları anlattı: "Daha sonra aynı şahıs yarım saat sonra tekrar Danıştay 2. Daire Başkanlığı koridoruna geldi. Biz o sırada Cafer Özbek isimli arkadaşla oturuyorduk. Cafer Özbek isimli arkadaş kapıda ne aradığını sordu. Şahıs da 'Benim davam var' dedi, Cafer Özbek de 'Dava kaçıncı Dairede' diye sordu, Şahıs da 3, 5'de gibi bir cevap verdi. Cafer Özbek de "Burası 2. Daire, kalem odası ile görüş, kıdemli Hakim Çağatay Bey var onunla görüş' dedim. Bunun üze-rine şahıs elini yüzünü ovuşturmaya başladı. Ondan sonra da çıkıp gitti."

POLİSE BİLDİRDİK

Yılmaz Demir, hareketlerinden şüphelendikleri şahsı polise bildirdiklerini belirterek, "Kendi aramızda bu şahsın şüpheli olduğunu aşağıda görevli polisleri arayarak bilgi verdik" dedi.

(Yenişafak)



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,599 µs