En Sıcak Konular

'Şer odaklarıyla mücadele etmenin başka imkanı yok'

17 Mayıs 2010 11:44 tsi
Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, gerçeklerin ortaya çıkması gerektiğini belirterek bu tür şer odaklarıyla mücadele etmenin başka imkanı bulunmadığını söyledi.

17 Mayıs 2006 tarihinde gerçekleştirilen hain saldırının yıldönümü için Danıştay'da hazırlanan anma programına katılan Gerçeker, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) raporuyla Danıştay'daki kamera görüntülerinin silindiğinin ortaya çıkmasıyla ilgili konuştu.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Gerçeker, konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini, şu anda bir netliğin olmadığını söyledi. Her şeyin net bir şekilde ortaya çıkması gerektiğini ifade eden Gerçeker, görüntülerle ilgili TÜBİTAK'ın raporunun hatırlatılması üzerine o konudaki araştırmanın devam ettiğini ve şuan bir netlik olmadığını belirtti.

Her şeyin ortaya çıkmasını isteyen Gerçeker, şuan kuşku olduğunu vurguladı. Kamera kayıtlarının silinmesinin örgütlü bir yapı olduğunun göstergesi olup olmayacağının sorulması üzerine de Gerçeker, şöyle konuştu: "Bilemiyoruz. Bilmeden nasıl hüküm verebiliriz? Soruşturma bitmeden, tamamlanmadan karar vermek mümkün değil. Şöyle oldu, böyle oldu, önemli değil. Sonuçta bir meslektaşımız, hukukçu, mesleğinin zirvesine gelmiş, hayatı topluma hizmetle geçmiş bir insanı kaybettik. Bu çok kötü bir olay. Sebebi şudur, budur diye düşünmenin de bir anlamı yok. Elbette bunlar araştırılacak, gerçek ortaya çıkacak. Çıkması lazım. Çünkü bu tür şer odaklarıyla mücadele etmenin imkanı yok. Ama şu anda hiçbir şey söyleme imkanına sahip değilim. Yargılama devam ediyor."

Saldırının Ergenekon ile bağlantısına yönelik bir soruya da Gerçeker, yargılamanın devam ettiğini hatırlattı.



Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,026 µs