En Sıcak Konular

Fenerbahçe'ye bir darbe daha

17 Mayıs 2010 10:24 tsi
Fenerbahçe'nin Trabzonspor ile berabere kalarak şampiyonluğu kaybetmesinin ardından bir darbe de borsadan geldi.

Seans açılır açılmaz Fenerbahçe hisselerine yağmur gibi satış geldi ve hisseler yüzde 9.29 kayıpla 63.50 liraya geriledi. Saat 10.15 itibariyle hissede hiç bir alıcı bulunmuyor.

Hisseler cuma kapanışta 70 lira seviyesindeydi...

Fenerbahçe'nin piyasa değeri de 10 dakika içinde 147 milyon lira eridi ve 1 milyar 587 milyon liradan 1 milyar 440 milyon liraya indi.

Fenerbahçe hisseleri, şampiyonluk şansının artması ile birlikte nisan ayının ortalarından itibaren yükselişe geçmiş ve yaklaşık üç haftada 47 liradan 99 liraya kadar tırmanmıştı. Arkasından gelen kar satışları ile de hisse fiyatı 70-80 TL aralığında dengeye oturmuştu.

FENERBAHÇE BÜYÜK GELİR KAYBETTİ

Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kaçırması ve Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılamayacak olması şirketin ekonomisini çok olumsuz etkileyecek.

Fenerbahçe şampiyon olması halinde 2 milyon TL federasyondan para alacaktı. İkinciliklikle birlikte bu parayı kaybetti. Ancak bu kayıp şampiyonlar ligindeki olası kayıpların yanında çok küçük kalıyor. 

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılabilseydi, büyük ihtimalle ayakbastı parası olarak 10.5 milyon euroyu kasasına koyacaktı. Çünkü Bursaspor'un iki ön elemeyi aşarak Şampiyonlar Ligi'ne katılması çok yüksek bir ihtimal değildi. Katılabilse dahi bu kez kasaya 5.5 milyon euro girecekti.

Mevcut durumda Bursaspor direkt olarak Devler Ligi'ne giderken Fenerbahçe iki ön eleme oynayacak. Üstelik ikinci ön elemede seri başı olmadığı için Şampiyonlar Ligi'ne girebilmesi çok kolay değil. Olası bir elenme durumunda da hiç para alamayacak. 10.5 milyon euro Bursaspor'un kasasına girecek.

Fenerbahçe'nin Zico döneminde Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kadar yükselip 32 milyon euro kazanmıştı. ÜBu rakam Fenerbahçe'nin erken vedası halinde neler kaybedeceğini açık bir şekilde ortaya koyuyor. 

hurriyet



Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,163 µs