En Sıcak Konular

Yeni haftada hava nasıl olacak?

17 Mayıs 2010 08:35 tsi
Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Kuzeydoğu bölgelerimizde görülecek yağışlara ilave olarak, ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve batı bölgelerde 5 ila 7 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Akdeniz, Ege ile İç Anadolu'da kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI; Rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden (lodos) Marmara, Akdeniz, Ege ile İç Anadolu'da kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde güneyli rüzgarla birlikte toz taşınımı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, lokal su baskını, yıldırım düşmesi v.b) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, batısı ile öğleden sonra bölgenin doğusu kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

EGE: Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinde Kıyı Ege kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek. Kuvvetli güneyli rüzgarla bölgenin güneyinde toz taşınımı beklenmektedir.

AKDENİZ: Kıyıları ile zamanla iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice (30-40 km/saat) esecek. Bölgenin doğusunda kuvvetli güneyli rüzgarla bölge genelinde toz taşınımı beklenmektedir.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar güney ve güneybatı yönlerden (Lodos) kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek. Bölgenin güneyinde kuvvetli güneyli rüzgarla bölge genelinde toz taşınımı beklenmektedir.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra Bartın, Karabük ve Kastamonu çevreleri, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz bölümü aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri (Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır) kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek. Bölge genelinde güneyli rüzgarla birlikte toz taşınımı beklenmektedir.



Bu haber 456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,073 µs