En Sıcak Konular

'Bu partinin sahibi vardır'

16 Mayıs 2010 15:40 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ateş, Baykal'ın kurultay salonuna gelip gelmeyeceğine ilişkin soruya ''Bu konuda çok spekülasyon yapılıyor, bunların hiçbiri doğru değildir. Kendisi halen o noktadadır. Sayın Baykal, bu konuda CHP örgütlerinin, tabanının, delegasyonunun, yöneticilerinin çok iyi bir karar vereceğine inanmaktadır. 'Ben yokum bir arkadaşımız çıkabilir' dedi, o noktada'' karşılığını verdi.

CHP'nin başına Ahmet mi Mehmet mi gelecek? şeklinde spekülasyonların gündemde tutulduğuna dikkati çeken Ateş, ''Bugün 72 milyonun üzerinde durması gereken nokta, bu alçakça komploya karşı ayağa kalkmasıdır. Yiğitçe bu komplonun üzerine mi gideceğiz yoksa kuzuların sessizliği içerisinde 'acaba hangi iş adamına acaba hangi medya yöneticisine, acaba hangi siyasetçiye bu komplonun kurulacağı korkusu ve endişesiyle mi yaşayacağız?'' diye konuştu.

''Sayın Baykal partisine kızmış, küsmüş değil. Partisi de Sayın Baykal'a sırtını dönmüş değil'' diyen Ateş, ''Zaten bizim üzerimize bu kadar saldırmalarının nedeni bu durumun oluşmamış olmasından kaynaklanmaktadır. Baykal'ın partisi ile bağlarını koparmaması, sevgisini saygısını, gönül bağını koparmaması, partisinin de vicdan sahibi her Türk vatandaşının bu konuda Baykal'ın yanında yer aldığını gördüklerinin korkusunu yaşamaktadırlar'' görüşünü ileri sürdü.

Bunların dışında ''ne A planlarının de de B planlarının bulunduğunu'' söyleyen Ateş, ''Bu partinin sahibi vardır, sahipleri bellidir, ilçe ve il yöneticileridir, genel merkezidir, Parlamento grubudur. Bütün gruplarımızla, organlarımızla biz dimdik ayaktayız'' diye konuştu.

CHP Merkez Yönetim Kurulunun geçen hafta yaptığı toplantıda sadece genel başkan yardımcıları, genel sekreter ve sözcü ile grup başkanvekillerinin konuşmalarının doğru olacağı kararına varıldığını kaydeden Ateş, ''Sayın Topuz ve bir milletvekili arkadaşımız bundan sonra konuştular. Ben de dün kendilerini arayıp bu konuda MYK kararına uyulması gerektiğini söyledim'' dedi.

haberler.com



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,491 µs