En Sıcak Konular

Bakan Çelik, 'Kurtlar Vadisi'ni eleştirdi

16 Mayıs 2010 15:18 tsi
Bakan Çelik, 'Kurtlar Vadisi'ni eleştirdi Bakan Faruk Çelik, diziyi seyreden cemaatin sayısının fazlalığından dolayı Kilis'te bir imamın da camiye gelmemeye başladığını, 'Dizideki karakterler vurdulu-kırdılı tarzı ön plana çıkarıyor. Bu sorunu mutlaka çözmemiz lazım' dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Şanlıurfa'da 81 il müftüsünün katılımıyla din hizmetlerinin değerlendirilmesi amacıyla 3 gün sürecek bir seminer düzenledi. 5 yıldızlı bir otelde yapılan seminerin açılışına Devlet Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Yahya Akman ve Müfit Yetkin, il müftüleri, bürokratlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Kuran-ı Kerim okunması ve sine vizyon gösterimi ile başlayan seminerin ilk konuşmasını yapan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Türkiye'ye zenginlik katmış Fuzuli ve Nabi'nin şehri Şanlıurfa'da Kürt, Türk ve Arapların etnik yapı ötesinde Hz. İbrahim'in kardeşliği ve yakınlığı ile bir arada yaşadığını söyledi.

Vali Okutan'ın ardından kürsüye çıkan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ise, il müftülerine teşkilat hakkında çeşitli bilgiler verdikten sonra, birlik ve beraberlik açısından camia olarak üzerlerine önemli görev düştüğünü vurguladı. Din hizmetlerinin sadece cami içindeki ibadet ile sınırlanmaması, topulumun da dini eğitiminin alması gerektiğini belirten Bardakoğlu, "Toplumdaki sosyal açmazların çözümünde din adamlarının rolü büyüktür. Toplumdaki bireylerin manevi ve ahlaki eğitiminden biz din adamları sorumluyuz. Yine batıya moderne değerlere kapalı olmadığımızı ve onların değerleri ile çatışmadığımızı, doğuya da islami değerlerden kopmadığımızı anlatmak zorundayız" diye konuştu.

KURTLAR VADİSİ OYNARKEN, CAMİLER BOŞ KALIYOR

Devlet Bakanı Faruk Çelik ise, bireylerin maneviyatının yanı sıra toplumsal olgunlaşmada da dinin önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, tarihte kurulan Türk devletlerinde bunun net şekilde görülebileceğini vurgulayarak, "Bu millet esareti hiç kabul etmedi. Hep özgür yaşadı. çünkü dinimiz bize her iki yaşamı da öğretti. İslam inancını yaşayan toplumlara esaret yakışmaz" dedi.

İslam dinin sorun üretmediğini aksine sorun çözdüğünü anlatan Bakan çelik, perşembe günleri Kurtlar Vadisi dizisinin oynadığı saatlerde camilerin boş kaldığını, bazı imamların da dizi yayınlandığı sırada cemaate uyup camiye gelmediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Dün İstanbul'u fetheden komutanların bugünkü yaşıtlarına bakıldığı zaman çok karamsar bir tablo çiziliyor. En az aracın trafikte olduğu gün Perşembe geceleridir. O gece bir film var. Kilis'te bir arkadaşım bana anlattı. Bana, Kilis'te camilerin Perşembe akşamı sohbet havasında olmadığını söyledi. çünkü Perşembe gecesi yayında olan Kurtlar Vadisi dizini izlemeyi tercih eden cemaat sayısının fazla olması nedeniyle imamda onlara uyarak camiye gelmemeye başlamış. Neden ne, o gece Kurtlar Vadisi var. Dizide birçok oyuncu gençleri etkiliyor. Vurdulu kırdılı günü birlik bir yaşam tarzı öne çıkartılıyor. Tarihte kendimizi bulacağımız şahsiyetlerden uzaklaşan bir nesil anlayışı yaratık. Bu meselelere mutlak surette sahip çıkmamız gerekiyor. İslam dini; sorun üreten bir din değildir, aksine çözüm üreten bir dindir. Bu motifleri kullanan istismar edenlerdir. İslam terör değildir. Hesap vermesi gereken o motifleri kullananlardır."

milliyet



Bu haber 928 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,325 µs