En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan'dan, dev baraj müjdesi

16 Mayıs 2010 14:26 tsi
Ege Bölgesi'nin tamamına tarım desteği verdiklerini söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 7,5 yılda rekor düzeyde destek sağladıklarını kaydetti. Bayındır Burgaz Zeytinova Barajı'nın bir an önce yapılması için bakana talimat verdiğini vurgulayan Başba

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'in Bayındır ilçesi meydanında, ilçede hayata geçen projelerin ortak açılış törenine katıldı. 2 bin 51 üreticiye 9,5 milyon TL kütlü pamuk desteğinde bulunduklarını belirte Erdoğan, "26 bin 799 üreticimiz 14 milyon lira doğudan gelir desteği aldı. 8 bin üreticimize 2.5 milyon TL mazot ve gübre desteği verdik. Diğer desteklerle birlikte 7.5 yılda sadece Bayındır'a verilen tarımsal destek 87.5 trilyon lira oldu. Bundan 59 bin üretici yararlandı. Biz geldiğimizde faizler yüzde 59'du. Ziraat Bankası'nda şimdi faiz yüzde 0 ile yüzde 13 arasına indi. Halep oradaysa arşın Bayındır'da." dedi.

Bayındır Burgaz Zeytinova Barajı'nın bir an önce yapılması için bakana talimat verdiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, barajın yapılması halinde bu bölgedeki 35 bin 680 dekarlık verimli toprakların sulanacağını anlattı. 115 metre yüksekliğinde dev bir baraj yapılacaklarının altını çizen Erdoğan, "İhale dosyası hazırlandı. Ödenek DSİ Bölge Müdürlüğüne gönderildi. Hayaliniz olan bu barajın yapım ihalesi 8 gün sonra 24 Mayıs günü yapılıyor. Hayırlı olsun. Yılan hikayesine dönen Beydağ Barajı'nı üç yılda tamamladık. Şimdi 196 bin 500 dekarlık verimli topraklarını sulayacak olan Ödemiş Beydağ sulamasının de temeli atılacaktır. Ödemişliler Aktaş Barajı'nı istediler. Söz vermiştik. O günden sonra bu barajın projesi hazırlandı. 105 metre yüksekliğinde bir baraj. Barajın yapım ihalesi için ödeneği gönderildi. 7 Haziran 2010 yılında ihale gerçekleştirilecek. Hayırlı olsun." diye konuştu.


"MİLLETİN DERDİYLE DERTLİYİZ"

Mevlana'nın 'Pergel gibi bir ayağını merkeze koyacak diğer ayağı ile alemlere seyahat edeceksin' sözünü hatırlatan Erdoğan, derdin adamı yollara düşürdüğünü söyleyerek, "İşte biz dertliyiz. Biz milletin derdiyle dertliyiz. Bize durmak yan gelip yatmak yaraşmaz. Biz bu ülkenin dertleriyle dertliyiz. Onları çözmek için çalışıyoruz bir ayağımız burada milletimizin içinde. Milletimizden güç alıyor tarihimizden güç alıyoruz diğer ayağımızla da bölgemizin küresel sorunlarını çözmek için yüreğimizi ortaya koyuyoruz. Bizim ne yapmak istediğimizi anlamayanlar varsa Ankara'dan çıksınlar Trakya'yı Anadolu'yu dolaşsınlar. Köylerin nasıl değiştiğini gitsinler yerlerinde görsünler. Bizimle ilgili kötü niyetli olanlar varsa gitsinler yurtdışından Türkiye'ye baksınlar. Oradan görsünler itibarın nasıl değiştiğini." ifadelerini kullandı.


"İZMİR'E 'İKTİDARINDAN HİZMET GELMİYOR' DİYORLAR ELİNE DİLİNE DURSUN"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'in su sorununu belediyenin değil kendilerinin çözdüğünü belirterek, "İzmir'in su meselesini de biz çözüyoruz dikkat edin belediye değil. Yoksa bu konular Büyükşehir Belediyesi'nin sorunudur. Onların çözmesi gerekir. Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken 180 kilometreden İstanbul'a su getirdik. Susuz İstanbul'du. CHP'den almıştık sorunu biz gözdük. Bunlardan bir şey olmaz. Bunların dikili kazığı olmaz. Tarih ortada yapılanlar ortada gerçekler ortada. 'Eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri' diyor Ziya Paşa. Biz İzmir'in bu sorununu çözmek için Gördes Barajı'nı tamamladık. Yılda 59 milyon metreküp su verilecek. Gördes'ten İzmir'e 2 metre çapında borularla su geliyor. Dev isale hattı da dahil 11 büyük projenin ve 18 adet dere ıslah projesinin yapımı sürüyor. 'İzmir'e AK Parti iktidarından hizmet gelmiyor" diyorlar. Eline diline dursun. Bunlar ne? Çevre Yolu'nu biz bitirdik raylı sistemi yapamadılar. Biz yapacağız. Ulaştırma Bakanı'na talimat verdik, yine biz yapacağız." dedi.


BAYINDIR'DA ROMANLARA TOPLU KONUT SÖZÜ

Başbakan Erdoğan, Roman açılımı nedeniyle Romanlara konut yapacaklarını belirterek, "TOKİ Başkanı'mı buraya da gönderdim. Bayındır çevresinde Çırpı Mahallesi'nde 300 konutluk bir mahalle yapıyoruz. Merkezde de 120 konutluk bir site oluşturacağız. Benim Roman vatandaşım roman kardeşim artık naylonların, çadırların altında yaşamaktan çıkacak. Bedava konut yok. Peşinatsız asgari 20 yıl vadeyle ayda 100- 120 lira civarında ödemesi olacak. Onlar sanatkardır işi bilirler. Mesele onları o ilkel şartlardan modern şartlara geçmesini sağlamaktır" dedi. Erdoğan, SGK'nın Bayındırlık'taki müdürlüğüyle ilgili olarak Çalışma Bakanı"ma talimat verdim" dedi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının adından Bayındır Kaymakamlığı'na ait hizmetlerin toplu açılışını yaptı. Törene Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı Faruk Özak, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Nükhet Hotar, Hüseyin Tanrıverdi AK Partili milletvekilleri, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
cihan



Bu haber 721 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,349 µs